NEPOGREŠIVO: Pažljivo posmatrajte njegov govor tela, on će vam otkriti SVE tajne o njemu


Decenijama se već raspravlja o tome kako muškarci ne shvataju šta žene stvarno žele. A kako i ne bi, kad se toliko razlikujemo? I to nije tajna. Najnovije studije potkrepljuju tu činjenicu da su razlike između dva pola ogromne. I te razlike se proširuju mnogo van onoga što oko može da vidi. Te razlike se kriju u našim mozgovima – u procesuiranju raznih podataka, hemiji, strukturi i aktivnosti. A te razlike nisu vezane za jedno područje, već su iste po celom svetu.

Pa, pošto su te razlike toliko očite, zašto onda pretpostavljamo da žene razumeju muškarce? Zar se onda ne postavlja pitanje da li smo mi, muškarci, jedini problem? Ako smo toliko različiti, i nikako da razumemo jedni druge i pored toliko istraživanja i raznih eksperata koji pokušavaju da nam kažu šta to radimo pogrešno, zašto onda i dalje postoje jedni te isti problemi? Da nije možda jer toj “suprotnoj strani” niko nije rekao da treba i ona da se prilagodi? Ili se to ni ne očekuje od žene?

Ova sva pitanja nas dovode do zaključka da smo u ozbiljnom problemu.

Muškarci žele dobar odnos sa ženama, jer kada pogledamo istini u oči, mi ne možemo bez žena. Volimo žene i prosta biologija nam nalaže da, ukoliko želimo da imamo uspešan život, mi moramo da zadovoljimo tu biološku potrebu ženskog prisustva pored nas. To ne znači samo da žena treba da stoji pored nas poput nekog dela nameštaja, već da u potpunosti odgovara onome što nas čini jednom individuom. Potreban je funkcionalan par. Jedino u paru, normalan čovek, može da funkcioniše u punom kapacitetu, kako fizički, tako i psihički.

Međutim, iako muškarci na sve načine pokušavaju da pridobiju suprotan pol i “osvoje” devojku koja im se dopada, njihovi pokušaji se u velikoj većini slučajeva zbog nesporazuma u komunikaciji završe samo prijateljstvom. Pored toga, ti muškarci, opet u toj istoj većini, žele mnogo više od toga tj. emotivno povezivanje.

Razni pristupi i propali pokušaji su mnoge muškarce doveli do psihičke i fizičke nesigurnosti, a u teškim slučajevima i totalne asocijalnosti.

Zato, devojke, žene, odajte počast svim tim “herojima” koji su pokušali da vam priđu i nebrojano puta “opalili u prazno”. Prepoznajte njihove signale i, ako vam se ne dopadaju, elegantno im ukažite na to. Nemojte dozvoliti da usled te neuspele komunikacije ili nesporazuma oni ne znaju više šta da rade.

Pripazite na OVE signale, ukoliko već momak nije bio dovoljno konkretan

1. Široke zenice

Foto: ilyke.com

Široke zenice su jedan od signala koji se javljaju kod oba pola. Ukoliko niste na nekom izuzetno mračnom mestu, široke zenice obično znače da vam se neko ili nešto mnogo sviđa.

Podignute obrve

Foto: ilyke.com

Ovo je facijalna ekspresija koju je teško iskontrolisati i sakriti. Obično znači da se momku toliko sviđate da više ne znam ni za sebe.

Osmeh

Foto: ilyke.com

Osmeh znači da je neko opušten pored vas i da je jedino mesto na kome bi trenutno bio upravo tu, pored vas.

Gleda pogledom po celom licu – ne fiksira se samo na oči

Foto: ilyke.com

Ovo obično znači da vas sluša, ali i da mu je u tom trenutku važnija vaša lepota nego vaša priča o prelepoj haljini iz glavne ulice.

Duboki udah kada vas vidi

Foto: ilyke.com

Ovo je totalno nesvesni potez koji je karakterističan za mužjake. Jednostavno, ispravimo se i udahnemo da bi nam grudi bile veće, struk uži, ramena šira. Ne radi to svako kada vas sretne, već samo onaj kome se stvarno sviđate.

Govor tela – Nagne se prema vama kada govori

Foto: ilyke.com

Ako je mnogo bučno oko vas, ovo i nije neki znak… može biti! Ali ne mora. Ali kada vas veoma dobro čuje, i opet krene prema vama, veoma je zainteresovan za vas. Interesuje njega i tema razgovora, al i vi i vaše oči i vaš osmeh i vaš nos i vaše usne…

Ruke na bokovima

Foto: ilyke.com

Ovo je takođe nešto što je vezano za pol. Jednostavno, u tom trenutku, nesvesno, da bi pokazali kako smo širi i kako zauzimamo više mesta, pokazujemo da smo bolji od drugih mužjaka. Ne znači to samo da je umoran čovek… ali može biti.

Govor tela – okrenut prema vama celim telom

Foto: ilyke.com

Ovo znači da nije samo glavom ili trupom okrenut prema vama već i karlicom. To je deo tela koji ima seksualnu konotaciju i to bi trebalo da znači da imate potpunu pažnju sa njegove strane, vi ga interesujete i niko drugi.

Nožni prsti okrenuti prema vama

Foto: ilyke.com

Ako nisu, to znači da se taj sprema da beži, a iz neke kurtoazije ostaje da priča sa vama. Međutim, ako je ceo okrenut prema vama, imate njegovu potpunu pažnju. Ako su i nožni prsti okrenuti prema vama, on nigde ne ide. Međutim, ako mu dodirnete ruku, i stopala se polako okrenu u drugom smeru, na pameti mu je samo bežanje.

Prekrštene noge

Foto: ilyke.com

Prekrštene noge sa gornjim delom tela koji nema nikakav kontakt sa vama znači potpunu nezainteresovanost. Samo sedimo, drugari smo, pričamo, sve cool. Međutim, ako su noge prekrštene, a njegov gornji deo tela je pribijen uz vas, to znači da ga interesujete ali je malo stidljiv.

Razgovarate, a okrenut je na drugu stranu!

Foto: ilyke.com

Ovo je očit signal da ga ne interesujete. Ne samo njega, već bilo koga koji tako uradi dok se upoznajete. Osim ako taj neko nije baš zabrinut ili zamišljen pa mu milion misli leti kroz glavu… Na primer ako je mišićna masa počela da opada ili ako je motor u automobilu počeo čudno da se čuje. To su opasne stvari.

Držite se za ruke, a njegov dlan je potpuno pritisnut uz vaš

Foto: ilyke.com

Najočitiji signal koji možete dobiti od muškarca. A odbijanje bi bilo najočigledniji signal njemu da treba da produži dalje. To isto važi i za prepletanje prstiju tokom držanja ruku. A ako vam se ruke i dlanovi jedva dodiruju, to može da znači da je stidljiv i da nije siguran šta vi očekujete od tog prijateljstva. Šta ako pogreši?… još jedan put u nizu.