Neobičan oglas za posao! Zahtev poslodavca iz Srbije niko ne zna kako da ispuni!


Razgovori za posao znaju da budu veoma stresni, naročito ako ti poslodavci izmišljaju razne zahteve poput onog da morate da imate radno iskustvo na poziciji za koju aplicirate. Kako steći to radno iskustvo ako ga svi u startu inače traže? Nažalost, neki poslodavci su se u minulim godinama drznuli da traže i još mnogo gore stvari, poput garancije da žene neće zatrudneti.

©Image Source

U tom moru raznoraznih iskustava nekada se pojave i ona komična. Među njima je i oglas za posao po kome, na razgovor za posao, trebate poneti i svoj “sivi”. Šta je to sivo što trebate poneti? To je ostalo nedorečeno.

©Image Source

U poslednjih nekoliko nedelja se gotovo po svim društvenim mrežama pojavljuje komičan oglas za posao gde poslodavac traži radnicu sa iskustvom pakovanja koja treba da ponese sa sobom i sivi. Tu je onaj koji je pisao oglas rešio da piše “po Vuku” do poslednjeg detalja.

©Image Source

Taj “sivi” je naravno skraćenica za latinski izraz “Curriculum Vitae”. Taj ko je pisao najverovatnije nije imao nameru da ovaj oglas toliko dobije na popularnosti i samo mogu da pretpostavim koliko se ljudi pojavilo samo da upozna tog “pisca” koji toliko poštuje “pisanje po Vuku”. Nikad veća zainteresovanost nije bila za mesto “pakera u proizvodnji”.