NEMA ŽENE KOJA SE NE IZNENADI: 8 ludih sitnica koje privlače muški pol


Pre nekoliko nedelja sam sedeći u jednom malom kafiću u Sarajevu imao prilike da prisustvujem razgovoru grupe devojaka i muškaraca koji su ležerno ispijali svoje kafe i uživali u tom kratkom odmoru pred povratak na posao. Njihova glavna tema bila je lepota žena. Grupa devojaka je prvo iznela svoje mišljenje, da bi kasnije mirno saslušale i mišljenja svih tih njihovih kolega. Malo je reći da su se mišljenja samo razlikovala.

Glumica, koju je jedna devojka opisala kao ženu sa jedinstvenim osećajem za stil i prelepo odrađenom “trajnom” i elegantnom lokničastom kosom je prosto bila odbačena od strane tih muškaraca. Odbačena je prostim poređenjem sa (citiram) “obrijanim konjem”. Druga cura je pomenula svetski poznatu manekenku sa veličanstvenom strukturom kostiju i beskrajnom opuštenošću. Taj supermodel je takođe bio kategorički odbačen kao devojka koja izgleda kao prosečni “pred-pubertetlija”. A najomiljenija pevačica jedne od tih devojaka koja, po njenim rečima, zrači glamurom i egzotičnim koloritom, bila je proglašena “lasicom u staroj odeći”.

Muškarci su onda krenuli da navode devojke koje su po njima najlepše na svetu. “Lista” tih devojaka je bila prepuna nečeg što bi u normalnim uslovima svi nazvali “prosekom”. To nisu bile ni ekstravagantne glumice, ni nalickane i “napucane” pevačice, već sasvim prosečne devojke, a Boga mi, i starije žene. Nisu to bile ni mršave, ni “plastične”, ni “seksi” žene. Žene koje su ti momci proglasili za najlepše su kulturne, prizemne žene – žene sa određenom odmerenošću i dobrim držanjem.

Dakle, žene su navodile lepe frizure i mršavu figuru, a muškarci su naveli zdravo telo. Žene su navodile velike grudi, muškarci proporciju. Žene su navodile stil, muškarci individualnost. Žene su navodile besprekoran izgled, muškarci nekog ko se oseća dobro u svojoj koži.

Kada su pokušali da pričaju o fotografijama i kako muškarci neretko gledaju sa divljenjem te cure koje se nameštaju za svaku fotografiju, muškarci se jesu složili da su privlačne; Međutim, interesantno je to što je jedan od njih rekao: “Vidiš one cure koje se fotografišu? Pre bih svoje lice pojeo nego što bi im prišao!” Muškarcima, naime to nameštanje i pućenje smeta. Oni pogledaju taj provokativni stav i nameštanja i hormoni zaista prorade, ali oni bi radije skromnost, spontanost i lep osmeh.

Ja, lično, ne verujem da je ovakva situacija kakvu sam ja načuo mišljenje svih. Na kraju krajeva, svi se mi razlikujemo, pa kako nam se razlikuju načini života i navike, tako nam se razlikuju i mišljenja, pa i ukusi.

Da bi ovo malo više istražio, pokušao sam da pronađem stavove nekih eminentnijih ljudi, da ne bi bilo da sam samo ja to naučio ili tako mislio. Došao sam tako do jednog rada napisanog u skladu sa mišljenjem izvesnog, doktora Dejvida Beinbridža (David Bainbridge), profesora Reproduktivne Biologije sa Univerziteta u Kembridžu.

Po njegovim rečima, svi stereotipi o tome šta se čini lepo, po muškarcima, “padaju u vodu”.

Zaobljeni stomak

Foto: dailymail.co.uk

Po mišljenju većine žena, lepota ženskog tela je u vitkosti. Međutim, ako verujemo istraživanjima, zategnut ili mršav stomak nije ono što oni vide kao lepo kod žene. Oni vole zdrav izgled, pa makar to bio i stomačić. I neke žene su bile svesne toga, pa je Merilin Monro jednom prilikom navodno izjavila: “Žena bez stomaka je kao kuća bez balkona.”

Dobar apetit

Foto: ponichka.com

I ovde verovatno važi ta pretpostavka da muškarcima nije važna zategnutost već zdrav izgled. Naime, žene u pojedinim slučajevima, umesto zdravog života, za održavanje linije biraju gladovanje. To nije zdravo. Tako se uništava telo, a onaj ko to radi sebi, zapravo postaje previše nervozan i “džangrizav”. Kada se sve to sabere, muškarcima je najbolje da žena ne brine mnogo o tome, već da prati svoj apetit, kakav god da je. Jedite, drage dame, koliko želite… Međutim… ne znači da ako vaš pratioc na prvom sastanku naruči jednu veliku picu za vas oboje, vi pojedete celu picu i još pitate da li će da završi to parče koje je uzeo…

Naočare

Foto: obozrevatel.com

Nasuprot svim mogućim mišljenjima, žene sa naočarama su zapravo “sexy” po mišljenju muškaraca.

Jutarnja verzija nje

Foto: mindbodygreen.com

Jeste, kratke suknje, čarape do butina i dubok dekolte mogu da uzdrmaju “srce” svakog muškarca. Međutim, to nije ono što oni žele. To je samo njihov primarni instinkt. Zapravo, prosečan muškarac više voli da vidi ženu u kućnom okruženju, ležerno obučenu, nego u klubu “picnutu do kraja”.

Neuredna kosa

Foto: dealyte.com

Vi žene dosta brinete o svojoj kosi. Verovatno, kada pogledate drugu ženu, prvo zapazite frizuru. Kod muškaraca nije tako. Muškarci više vole prirodnu kosu, a ona totalno sređena jeste lepa, ali preterana.

Šminka? Koja šminka?

Foto: zdorovieinfo.ru

Devojke koje znaju da se šminkaju što prirodnije su one najprivlačnije muškarcima. Najbolje bi bilo da se devojke uopšte ne šminkaju, kada bi to moglo… A to nije samo zbog izgleda. Poljubite devojku, ne osetite njene usne, već karmin. Zagrlite devojku, a na vašem licu ostane jedna njena obrva, a vaša kragna promeni boju i tako se poklopi sa bojom njenog pudera. Još kada se desi da počnete nakon odlaska vaše cure iz stana počnete da jurite stonogu po parketu dok ne shvatite da je to u stvari njena trepavica… Prirodno!

Bore

Foto: viralka.pl

Muškarci bore ne primećuju. Baš mi se pre neki dan desilo da me drugarica dobro zagleda i primeti da nemam ni jednu boru oko očiju a 32. mi je godina. Sa druge strane, kada se okrenete, svuda bore oko vas! Realno, retko koji muškarac primeti bore. Žene su tu šampioni.

Maksi suknje

Foto: tolkopozitiv.ru

Što se tiče muškaraca, suknja je suknja, bila ona dugačka ili kratka, uzana ili široka. Sve što žena obuče deluje na muškarca… osim ako nije odelo klovna ili metalni viteški oklop. Maksi suknje su poput neke tajne koju treba odgonetnuti. Sve je sakriveno, a opet, lepršavo na vetru. To nekako “golica maštu”.