NEMA ZA ŠTA NIJE DOBRA: 8 do sad neviđenih trikova sa pastom za zube


Pasta za zube nije samo za zube već je možete koristiti za desetine drugih stvari. Kada sam bio mlađi koristili smo je za popunjavanje rupa na kompakt diskovima, a bila je dobra i za poliranje farova na automobilu. Međutim, po svemu sudeći, industrija je sakrila nekolicinu tih namena, ili niko do sada nije ni bio upućen u njih.

List “Business Insider” je pre par godina objavio članak u kome su naveli nekoliko zanimljivih alternativnih upotreba za predmete koje upotrebljavamo skoro svakoga dana.

Tako su naveli da su iskorišćene kesice za čaj odlične za uništavanje neprijatnih mirisa, maslinovo ulje je dobro protiv iritacije kože, vinsko sirće daje sjaj krznu vašeg psa, a metalne kašike mogu splasnuti natečene oči.

Bilo je tu još dosta raznih upotreba, ali pasta za zube je bez premca! Mi izdvajamo 8 najvažnijih namena paste za zube.

Skidanje mrlja sa vaše odeće

©Image Source

Kao što pomaže sa čišćenjem zuba, pasta može pomoći i sa čišćenjem ostalih mrlja. Može skinuti sa odeće mrlje od kafe, karmina, mastila, itd. Stavite pastu na mrlju, preklopite tkaninu i trljajte. Posle možete samo isprati vodom.

Ogrebotina na displeju mobilnog telefona?

Foto: goodyfeed.com

Ovako možete najbolje očistiti displej i ublažiti ogrebotine. Samo stavite malo paste na krpu za čišćenje i nežno protrljajte displej.

Ispolirajte svoj nakit

©Image Source

Pasta za zube može lepo očistiti srebro, zlato i dijamante. Samo budite nežni dok trljate i operite toplom vodom na kraju.

Čišćenje zidova od “malih umetnika”

©Image Source

I ovde može pasta za zube da pomogne. Samo navlažite krpu, stavite pastu na nju i trljajte.

Mada… možete uraditi što su i ovi roditelji.

©Image Source

Isflekan tepih

©Image Source

Fleke na tepihu najčešće rezultiraju pranjem celog tepiha. Međutim, pasta za zube je i ovde brzo i efikasno rešenje. Samo nanesite malo paste na mrlju i trljajte sunđerom. Samo očistite toplom vodom na kraju i pustite da se osuši.

Osveživač za automobile

©Image Source

Četvrtinu paste za zube stavite u papirni ubrus i zavijte. Sakrijte ga negde u automobilu i (ako volite miris mente) uživajte.

Zamagljeno ogledalo

©Image Source

Ogledalo se neće zamagliti posle tuširanja ukoliko ga prethodno operemo pastom za zube.

Neprijatan miris vašeg psa

©Image Source

Psi vole da mirišu čudno jer im to daje u njihovom svetu neku vrstu unikatnosti, a i ne umeju baš sami da se umivaju. Međutim, mi im tu možemo pomoći. Samo pokvasite krzno vašeg ljubimca i protrljajte ga sa malo paste za zube. Trljajte oko 5 minuta. Isperite vodom i vaš pas će lepo mirisati. Bolje je dag a operete pravim šamponom za pse, ali ako već nemate vremena za to, ovo je odlična “prva pomoć”.