NEKI ZBOG NJE STUDIRAJU 3 DECENIJE: Doneta odluka povodom profesorke Mile Pavlović sa Geografskog fakulteta koja će obradovati večite studente


Foto: Geografski fakultet

Nedavno je internet bukvalno zapalila vest o profesorki Geografskog fakulteta u Beogradu, koja je toliko bila rigorozna da je gotovo nemoguće bilo položiti ispit kod nje, a drži katedru za čak tri predmeta.

Studenti su pokrenuli inicijativu na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru, ujedinjeni da se preduzmu mere kojima bi se sankcionisalo ponašanje profesorke dr. Mile Pavlović. Naime na ispite se izlazilo po minimum šest puta i zbog toga gubili godine i pravo da diplomiraju, a mnogi su i napustili studije. Studenti Geografskog fakulteta žalili su se da ispite kod profesorke Pavlović polažu godinama, da ih profesorka pita gradivo koje ne postoji u knjigama iz kojih pripremaju ispite, i da su udžbenici iz kojih uče stariji od 20 godina.

Da stvar bude još gora dotična profesorka je predavala čak tri predmeta i to: Geografija Srbije, koji se polaže na trećoj godini, Geografija regije i Zaštita prirode Srbije, sa četvrte godine, pišu Večernje novosti.

©Image Source

Konačno je doneto rešenje za ovaj problem studenata koji su svojim otvorenim pismom objavljenim na fejsbuku uspeli da dopru do ušiju nadležnih.

“Nastavno-naučno veće Geografskog fakulteta donelo je odluku da studenti koji, ni nakon brojnih pokušaja, nisu mogli da polože ispite kod profesorke dr Mile Pavlović ubuduće polažu isključivo pismeno”, rekao je dekan Geografskog fakulteta prof. dr Dejan Filipović.

Ova odluka odnosi se na akademce koji studiraju po starom nastavnom planu i programu, tzv. predbolonjce. Odluka važi za ovu školsku godinu, do 1. oktobra 2019. godine, jer tada ističe rok ovim studentima da završe fakultet.

“Nastavno-naučno veće Geografskog fakulteta odlučilo je i da literatura iz koje se pripremaju ispiti, kao ispitna pitanja budu istaknuti na sajtu fakulteta. Dogovoreno je i da studenti, ukoliko ne budu zadovoljni rezultatima pismenog rada, imaju pravo uvida u rad, a nakon toga konačnu reč daće komisija”, ističe profesor Filipović.

Profesor Filipović kaže da su ove odluke donete na sastanku sa rektorkom prof. dr Ivankom Popović, a da je sa odlukama profesorka dr Mila Pavlović upoznata u razgovoru sa rektorkom.