Neke činjenice koje nikako nećete moći da izbacite iz glave


Postoje proste stvari koje su nekada deca učila u školi, a koje su danas potpuno nepoznate novijim generacijama. Na primer, da li ste znali da možete na vašoj pesnici videti koliko dana ima koji mesec, a da na otvorenom dlanu možete izračunati uglove? Takve informacije se jednostavno izgube u moru nepotrebnih detalja koje naš mozak registruje preko ekrana u koje buljimo svakoga dana. Previše se oslanjamo na ono što nam naprave oko nas kažu, a premalo učimo o našem telu i okolini. U ovo moderno vreme se dešava da deca ne nauče ni na analogni sat da gledaju kako treba, a da ne pominjemo orijentaciju i snalaženje u prirodi.

Neke od narednih sitnica mogu nekada da olakšaju život, a nekada da posluže i kao jedna tema za probijanje leda, započinjanje razgovora ili zabavljanje prijatelja.

Na svojoj ruci možete izmeriti uglove. Samo raširite prste koliko god možete i stavite dlan na površinu čije uglove treba meriti.

 

U svom životu će se svako od nas susreti sa najmanje 16 ubica.

©Image Source

Broj dana u mesecu možete videti na svojoj ruci. Stisnite pesnicu i računajte. Svaka izbočina i udubljenje na pesnici je mesec. Svaki mesec na izbočini ima 31 dan, a svaki mesec koji je u udubljenju ima 30 odnosno 28 dana.

©Image Source

Da li ste znali da postoje boje čije kombinacije naš mozak ne ume da zamisli. To su crveno-zelena i plavo-žuta

Ne možete da osećate mirise dok spavate.

©Image Source

U toku trudnoće ženama rane brže zarastaju jer fetus šalje svoje nerazvijene ćelije na oštećenje da bi se ubrzao proces zaceljenja.

©Image Source

Semafori su mnogo veći nego što vi mislite. Mi smo ih navikli da budu na visini i percipiramo ih kao male, međutim, semafori su znatno veći. Pogledajte fotografiju.

©Image Source

Možda vi imate neke zanimljive činjenice za koje malo ko zna?