Neka montažer RTS migne i javi da je živ posle videa koji je zapalio društvene mreže


Reklama za TV program na RTS-u izazvala je pravi haos na socijalnim mrežama. Korisnici traže nepoznatog montažera koga su počeli da slave kao nekog heroja.

U poslednjih nekoliko dana RTS je najavio dosta obiman serijski i filmski program koji nas čeka u bliskoj budućnosti. Očito su se opredelili za stvaranje novog domaćeg sadržaja, ali i promociju starog, kako god to mogu. Jedan od načina je i prikazivanje legendarnih domaćih filmova kojih ima na pretek. Tako su se odlučili da prikazuju po jedan domaći film svakoga dana. Tako je od prošle godine, ako se ne varam.

Od filmskog programa su tu više ili manje poznati filmovi koji su snimani u produkciji javnog servisa od drugog svetskog rata do danas.

Da bi uspešno promovisali svoj program i projekat “RTS Planeta”, iz uredništva su naložili da se napravi reklama koja bi privukla pažnju što većeg auditorijuma. Pa, možemo reći da je montažer napravio veoma interesantnu reklamu koja je u roku od 1.3 sekunde navela ljude da je “viralno” dele po gotovo svim društvenim mrežama.

58 sekundi zbog kojih je vredelo plaćati RTS pretplatu.

Na kraju je ispalo da nisu filmovi privukli pažnju već sama reklama. Montažer je napravio kompilaciju od 58 sekundi u kojoj najavljuje domaće filmove koji će se prikazivati u toku sledeće nedelje na RTS-u, ali je majstorski “zabiberio” čorbu.

Teško da je slučajno. A i teško da vam možemo rečima objasniti koliko je komplikovano bilo ovom montažeru da pronađe sav materijal i tako ga dobro iskombinuje. Svaka čast. Morate pogledati da bi ste razumeli.