NE DOZVOLITE SEBI DA VAM SE SMEJU: 20 najgorih promašaja u oblačenju koje 90% dama radi


Naše nepoznavanje aktuelnih modnih trendova nije došlo kao posledica čestog menjanja istih, već konstantnog bombardovanja kičem. Preko raznih… Ne, preko nazovi “medija” dobijamo sve pogrešne informacije. Glavni izvori su nam zabavne emisije na TV kanalima i Instagram “zvezde”. Od silnih stilova počinjemo da mešamo trendove i da zaboravljamo šta je ukusno a šta ne. Zato smo odlučili da napravimo kratku listu onoga što bi trebalo da vam pomogne da se snađete.

Providne unihop čarape

Foto – Instagram

Ako već hoćete da obučete unihop čarape ispod kratke suknje, onda birajte neprovidne. Ne samo da se nećete prehladiti, već ćete i lepše da izgledate.

Izbegavanje krojača

Foto – Instagram

Bolje da vam sve stoji “po meri” nego da lutate i isprobavate razne veličine. Ni jedno telo nije isto, ni jedno nije baš u potpunosti srazmerno. Zato je od kupovine odeće u nekom butiku bolje da pronađete nekog dobrog krojača. Naročito ako pričamo o pantalonama i sakou.

Previsoke štikle

Foto – Instagram

Morate da znate i da hodate sa štiklama. Lepo izgledaju, ali ako padnete džaba vam to “lepo”.

Pogrešan brushalter

Foto: kimbrooksstyle.com

Brushalter bi trebao da stoji kao na trećoj slici. Uvek bi tako trebale da birate svoj brushalter.

Previše nakita

Foto – Instagram

Ok, sve žene vole nakit. Ali ovde ne važi “što više to bolje”. Ako se baš odlučite za neki… komad koji bi upao za oko, onda se lišite svih ostalih aksesoara.

Odeća sa printom

Foto – Instagram

Nije loše ako volite da vaša odeća ima neki dobar print na sebi. Međutim, takvu odeću možete da nosite samo za neku običnu šetnju ili ležeran izlasak na piće (u papučama, ispred zgrade). Neutralna odeća može da se nosi i onim “opuštenim danima” i u kombinaciji sa više različitih komada za više prilika.

Izbegavanje kombinacije zlato i srebro

Foto – Instagram

Ovo je greška. Zlato i srebro mogu odlično da izgledaju zajedno, baš kao što i samo zlato i samo srebro mogu da izgledaju loše. Važno je kako se sve ukombinuje i šta želite da postignete svojim nakitom.

Isključivo hemijsko čišćenje

Foto – Instagram

Retko ko čita etikete. Trebali bi da znate da na etiketama nekih odevnih predmeta stoji “DOZVOLJENO SAMO HEMIJSKO ČIŠĆENJE”. Druge možete da perete u veš mašini, a ima i dosta materijala (kao što je kašmir npr.) koji mogu samo ručno da se peru. Zato, lepo pročitajte etiketu i vidite kako šta možete da operete. Nemojte da bacate pare.

Izbegavate horizontalne štrafte

Foto – Instagram

Nisu krive pruge što ste malo… zapostavili svoje zdravlje. Ako je odeća odgovarajuće veličine, pruge neće ništa loše da urade.

Kupujete uvek istu veličinu

Foto – Instagram

Nemaju svi brendovi isto shvatanje standardne veličine. Jedan od razloga je što ne dolaze sa istih prostora. Zato nemojte da birate odeću po broju već probajte pa vidite da li vam dobro stoji.

Štedite na materijalima

Foto – Instagram

Ako hoćete da se obučete sa stilom, nemojte štedeti na materijalima. Uvek imajte nekoliko odevnih kombinacija od luksuznih materijala kao što su vuna, kašmir, ili svila. Oni traju daleko duže od običnih materijala i izgledaćete skupo u takvoj odeći.

Uklapanja

Foto – Instagram

Umesto da se trudite da uklapate kombinacije, bolje potražite neke modne detalje koje možete da uklopite uz skoro sve. Tako ovde na fotografiji možete videti džemper boje jorgovana i torbu boje šljive.

Svi trendovi u jednom

Foto – Instagram

Ako volite da se oblačite po trendu, onda birajte jedan trend i nikako ne kombinujte više različitih. Različiti stilovi se ne mogu kombinovati.

Ma ja sam previsoka za tu kombinaciju

Foto – Instagram

Ima devojaka koje ne vole da nose štikle jer su previsoke. To je pogrešno razmišljanje. Štikla se ne nosi jer ste previše niski već zato što lepo stoji na ženi.

Teksas na teksas kombinacija

Foto – Instagram

Teksas na teksas ide odlično. Zavisi od toga kako ga nosite… Tj. ne smeju biti u istoj nijansi.

Stalno praćenje trendova

Foto: thefashiontag.com

Niko ne može stalno da prati sve trendove. Nemojte da trošite svoje vreme na to. Kupujte ono što vam lepo stoji, a ne ono što je aktuelno.

Hit za jednu sezonu

Foto – Instagram

Ne mora da znači da odevne predmete koje kupite za jednu sezonu morate da spakujete u ormane čim se ta sezona završi. Tj. možete da nosite i šorc ili letnju suknjicu uz neke dobre helanke.

Izbegavanje mešanja printova

Foto – Instagram

Ne morate da se oblačite uniformisano. Zašto ne bi na primer cveće kombinovali sa prugama? Samo isprobavajte.

Previše kože?

Pokazivanje malo više kože izgleda veoma primamljivo, ali i to ima meru. Ako ste već rešili da nosite neku kratku majicu, zašto ne bi ste obukli neke dublje farmerice ili suknje sa visokim/ dubokim strukom.

Poštovanje pravila

Foto – Instagram

Modni trendovi nisu pravila već predlozi. Vi možete da se oblačite kako god želite. Ako vam je do toga da pratite trendove, pratite. Ako vam je do određene vrste samoizražavanja, izrazite se. Potrudite se da se osećate dobro u svojoj koži.