NAUČNICI I DALJE U ŠOKU, SPREMA SE OGROMNO OTKRIĆE: Zastrašujuća priča o čoveku koji je otišao u budućnost i tamo napravio snimak sa budućim sobom…


“Povratak u Budućnost” je jedan od najboljih filmskih serijala u istoriji kinematografije. Glavna ideja tog serijala filmova je putovanje kroz vreme koje je ljudsku civilizaciju oduvek fasciniralo. Prosto, ne postoji ništa dragocenije od vremena. Svi bi voleli da možemo da ga ukrotimo. Možda nećete verovati, ali postoji čovek koji tvrdi da je u tome uspeo i kaže još da ima i dokaz. On je Hakan Nordvist.

Čovek koji tvrdi da je putovao kroz vreme

Foto: aktax.cz

“Sve se desilo jednog popodneva, 30. avgusta. Bio je prelep dan i vraćao sam se kući sa posla u Farjaštadenu, Švedska. Čim sam ušao u kuću video sam vodu po podu kuhinje. Negde je curilo. Uzeo sam alat, otvorio vrata od sudopere i počeo da radim.”

Foto: smallnotebook.org

“Čim sam se spustio dovoljno da proverim cevi delovale su mi dalje nego inače. Morao sam da praktično uđem u policu da bi ih dohvatio. To sam i uradio. Međutim, i dalje nisam mogao da ih dohvatim. Nastavio sam da puzim dalje u policu. Na kraju tunela sam video svetlost, a čim sam došao do nje, shvatio sam da sam u budućnosti. Sreo sam starijeg sebe – i to starca od 70 godina. Bio sam u 2042. godini. Testirao sam starca da vidim da li je on stvarno ja. Gde sam skrivao stvari dok sam bio u prvom razredu i koji je bio rezultat fudbalskog meča protiv Vakso Nore na leto 1988. godine. Sve je znao.”

Foto: tamil.gizbot.com

“Čak smo imali i istu tetovažu, mada je njegova bila malo bleđa. Ispričao mi je neke stvari koje će se dogoditi, ali ne mnogo. Obećao sam da nikome neću ništa reći. Snimio sam kratak film mobilnim telefonom. Nažalost kvalitet nije baš nešto, ali to je bilo sve što sam imao. Zapravo, briga me ako ljudi pomisle da sam lažov. Znam da nisam. Sreo sam samog sebe u budućnosti i sa mnom je bilo sve u redu. To je sve što znam.”

Foto: wartainfo.com

“Ali, ako se meni desilo… mora da se desilo još nekome?”

Po naučnicima, putovanje kroz vreme je moguće… kao…

Foto: i.ytimg.com

Čak je i Ajnštajn u svojoj teoriji relativiteta govorio da je putovanje kroz vreme moguće. Međutim, za to je potrebno kretati se brzinama većim od brzine svetlosti.

Crvotočina

Foto: yt3.ggpht.com

Hipotetički govoreći, crvotočina je jedan od načina za kretanje kroz vreme. Da bi je stvorili i da bi putovali kroz nju morali bi prvo da napravimo supstancu sa negativnom energijom. To bi inače izgledalo kao da idete kroz tunel.

Hakan veruje da je sve bilo stvarno

Foto: baricada.ro

Briga me što misle da sam lažov. Sve što znam jeste da sam sreo samog sebe u budućnosti i da sam dobro.”

Zar ne bi bilo dobro da stvarno putujemo kroz vreme?

Foto: media.cleveland.com

Taj koji bi zagospodario vremenom, gospodario bi celim univerzumom. Zato je ta tema toliko aktuelna. Na kraju krajeva, mogli bi da ispravite sve greške koje ste počinili.

Prevarant?

Foto: livetvgr.com

Nevažno je da li verujemo u ovu priču. Čovek je izašao u javnost sa svojom zabludom ili istinom, snimio film, dao svoje “dokaze” i dospeo na naslovne strane. Naše je da li ćemo da odbacimo to kao prevaru ili ćemo da prepričavamo drugima kao nešto što smo pročitali u rubrici “verovali ili ne”.

Da li vi mislite da je putovanje kroz vreme moguće? I, hipotetički govoreći, da možete da otputujete kroz vreme, gde bi prvo otišli i šta bi prvo radili?