Naše Uši Nam Mogu Ukazati na Zdravlje. Ovih 6 Znakova Nikako Ne Smete Ignorisati!


Važno je održavati higijenu vašeg tela na nekom zavidnom nivou. Naše telo prolazi kroz određene hemijske procese radi naše zaštite ili izbacivanja toksičnih materija. Stvaranje voska u ušima je upravo pokušaj našeg tela da nas zaštiti od buke, infekcija, i trauma. Taj vosak čini kožu u unutrašnjosti uha masnom, vlažnom i elastičnom. Međutim, ponekad može doći do preteranog stvaranja tog voska i do promene boje ili mirisa tog voska. To, sa druge strane, može ukazati na neki drugi problem. Zato bi bila dobra ideja da proverite boju tog voska kada očistite uši.

Siva Boja

©Image Source

Ne brinite ako je vosak promenio boju u sivu. To je verovatno zbog prašine. To se dešava kod ljudi koji žive u prenatrpanim gradovima ili rade u prostorijama koje su zagađene prašinom.

Ako Ima Tragova Krvi

©Image Source

Ako ima tragova krvi u vašim ušima onda je verovatno došlo do probijanja bubnjića. To se može desiti usled nasilnog guranja predmeta u slušni kanal (npr. Guranje štapića za uši), povrede glave, ušne barotraume (nagle promene vazdušnog pritiska), nagnječenja usled eksplozije, ili izlaganja ekstremno glasnim tonovima. To može dovesti do oštećenja sluha.

Smeđa Boja

©Image Source

Ovu boju izaziva stres. Smirite se i pružite sebi malo odmora.

Crna Boja

©Image Source

Ako se jednom desilo, nema brige, ali ako vas uši bole ili su prosto ukočene, to može biti infekcija nekom gljivicom.

Bela Boja

©Image Source

Ovo je očito nedostatak nekog vitamina ili minerala. Najverovatnije ne unosite dovoljno gvožđa ili bakra. Jedite brokoli, pasulj, grašak, i zobene pahuljice.

Ako je Vosak Neprijatnog Mirisa (Zaudara)

©Image Source

Ako vosak iz ušiju smrdi i/ ili povremeno čujete neku buku verovatno se vaše srednje uho inficiralo. Morate da posetite lekara za uho, grlo i nos u ovom slučaju.

Da li redovno čistite svoje uši i da li ste nekada primetili neke promene koje liče na gore pomenute?