NAMAZALA JE BUTINE SIRĆETOM I OTIŠLA NA SPAVANJE: Ujutru nije mogla da veruje kakav je rezultat dobila


Jabukovo sirće je veoma korisno, i to ne samo za salate! Može imati mnogo različitih primena, a jedna od njih je i uklanjanje celulita.

Celulit je inače salo koje izgura svoj put sve do kože. Ovo izaziva boranje kože koje izgleda kao da umesto kože imate koru od narandže ili filiju sira. Veruje se da između 80% i 90% odraslih žena ima problema sa celulitom na butinama i zadnjici.

Mada, iako istraživači još uvek ne znaju šta tačno izaziva celulit, svi mogu da se slože da ne predstavlja nikakvu opasnost po zdravlje. Mnoge žene koje ga imaju žele da ga se otarase i ne sviđa im se sa kozmetičke tačke gledišta.

Foto – Pixabay

Internet pun raznih saveta

Ako probate da potražite šta to tačno radi jabukovo sirće i da li stvarno može da uništi celulit budite sigurni da ćete dobiti jedno 24569 rezultata i na svakom sajtu tvrde drugačije. Jednostavno ne postoji ni jedna naučna studija koja bi potkrepila ovu ideju, međutim, sigurno je to da vam sirće može pomoći u gubitku na težini i regulaciji nivoa šećera u krvi. Međutim, čak su i ove studije veoma malobrojne.

Jedan od recepata koji su se najviše ponavljali je:

– Pomešajte jabukovo sirće i malo ulja vitamina E u razmeri 3:1. Tom smešom dva puta dnevno masirajte problematična mesta.

Koje su ostale pogodnosti jabukovog sirćeta?

Čišćenje tepiha

Foto – Pixabay

– pomešajte jednu kašičicu deterdženta za suđe i jednu kašičicu jabukovog sirćeta. Na to dodajte dve čaše mlake vode. Ta smeša će vam pomoći da uklonite i one najtvrdokornije mrlje.

Sprečite magljenje stakla na automobilu

Foto – Pixabay

– Kada perete prozore koristite mešavinu jabukovog sirćeta i vode u razmeri 3:1.

Očistite odvod

Foto – Pixabay

– Napravite mešavinu sa pola čaše vode, čaše jabukovog sirćeta i isto toliko prokuvane vode. Pospite oko 2 kašike sode bikarbone u odvod, a onda sipajte mešavinu preko. Ostavite da odstoji 20 minuta u onda isperite slavinu.

Uklonite buđ

Foto – Whitehall Carpet Cleaners/ Shutterstock

– Poprskajte jabukovim sirćetom problematično mesto i trljajte ga grubim delom sunđera. Isparenja sirćeta nisu opasna po zdravlje čoveka.