Najružnije čizme stigle su u Srbiju i imamo sliku prve žrtve


Tek smo na početku ove 2019. a već se naziru toliko čudni modni trendovi da poželimo da kažemo, “E, 2019. beži kući, vidiš da si pijana!” Ne možemo da kažemo ni da je prošla godina nešto bila normalna što se tiče mode.

Sve postalo čudno. Od pidžame koju je sinoć obukao Milan Stanković u “Zvezdicama” (I to FILA pidžama) do kombinacija koje nazovi “dive” nameću skoro svakoga dana. Ali ajde da stavimo i maske od dijamanata i FILA pidžame na stranu. To su poznati, pa možemo i da im oprostimo jer hoće da “zapadnu za oči”. Ali šta je sa svim našim sugrađanima i sugrađankama? Godinama već muškarci nose uzane farmerice, a žene one ogromne platformske patike od kojih vam knedla zapadne u grlu čim ih vidite. Muškarci, drugari, ne čine vas iščupane trepavice, preplanuli ten, i uzane farmerice atraktivnijim. I žene, platforme nisu zamene za štikle.

Ali to su modni trendovi… Šta je sa modnim kombinacijama? Da li je sada postalo društveno prihvatljivo da vidimo žene koje nose štikle uz trenerke ili muškarce koji nose cipele uz trenerke? Ajde brada, ajde koloritne naočare i brada… Ajde i prsluci i sve to. Nekako je to i odraz stila. Lepo je. Ali moraš da imaš stila da bi kombinovao. To nam dokazuje sledeći primer.

Kaže čovek: “Ako je ovo postalo društveno prihvatljivo, sve će postati društveno prihvatljivo”.

Žena za šalterom ladno navukla (na trenerke i kaput!!) drečavo-zelene gumene čizme!!!!! Možda vi eto volite vaše gumene čizme, ali ljudi, ne znači da ako neko tamo sa dalekom nam zapada navuče gumene čizme, da je to lepo. Znam da ih ima i Deichmann i Metro i… kao da su svi poludeli. Pa te čizme su led ledeni. Čak i ako su postavljene, vama se noga znoji unutar gume. Nisu ni malo praktične. Jeste da ne probijaju vlagu ali baš zato su i korišćene u pojedinim fabrikama kao najjeftinije rešenje za zaštitu radnika od vlage. Koriste se i za pecanje, seču drva, ili lov. Ali ne za izlazak u grad! Ni u jednoj jedinoj kombinaciji u bilo kojoj realnosti, univerzumu, dimenziji, planeti, ili životu, gumene čizme ne mogu lepo da izgledaju, pa ne znam koju boju ili cvetić da im stavite!

Prosto, ove čizme su samo eto ružne, led ledene, i nepraktične.

Tako smo, poput ove kombinacije, u nekoliko proteklih godina imali trendove poput ravnih šiški. Sve žene su bile iste te godine. Prokleta Rijana. Padalo mi na pamet kada izađem u grad, da priđem svakoj devojci, podignem šiške i vidim da li je moja devojka. Kao klonovi. A da ne pričamo o krznenim papučama. Kao da je svaka cura nosila neko mrtvo živuljče na nogama, a ne papuče! Međutim, tek nam dolaze novi trendovi, i plašim se od toga šta nam sve može doći sledeće.