Muž joj je zbog razvoda ostavio kuću, auto i pola svoje firme ali ona je sve to odbila iz najtužnijeg razloga.


Priča koju imamo danas je o kraju jednog braka i značiće svima bez obzira da li ste u braku ili ne. Ovaj čovek se zaljubio u svoju koleginicu, Džejn. Međutim, on je već 10 godina u braku sa Ejmi. Znam da vam sigurno priča zvuči otrcano i “već viđeno”, ali verujte, nije za one sa slabim srcem.

“Te noći sam se vratio kući sa posla i moja supruga je već servirala večeru. Bez reči sam ušao, presavio moj stari kaput preko perfetno čiste stolice, i seo za sto. Kako je ona prilazila, uhvatio sam je za ruku i rekao joj: “Moramo o nečemu da popričamo”. Ona je sela pored mene i počela tiho da jede. Video sam zabrinutost u njenim očima.

Od jednom, nisam znao kako da otvorim usta. Ali morao sam da joj kažem ono o čemu razmišljam. “Želim razvod”, rekao sam joj mirno. Izgledalo je kao da je te moje reči ne nerviraju, umesto toga me je nežno upitala, “Zašto?”

Izbegao sam odgovor. A to je samo naljutilo. Te noći, nismo pričali, a ona je u krevet otišla uplakana. Znao sam da je htela da pronađe šta je to loše u našem braku i šta se to dogodilo, ali ja nisam umeo da joj dam odgovor na to. Kako da kažem mojoj ženi koja je provela 10 godina sa mnom da sam se zaljubio u neku drugu?

Foto: pinimg.com

Napisao sam sporazum o razvodu braka sa velikim osećajem krivice. U njemu je pisalo da će ona biti vlasnik naše kuće, našeg automobila, i da će imati 30% vlasništva moje kompanije. Pregledala je sporazum, a onda ga pocepala u najsitnije deliće. Bilo mi je žao nje… Bilo mi je žao zbog toga kako se osećala, ali nisam mogao da povučem svoje reči. Zaljubio sam se u Džejn koja je radila sa mnom u firmi.

Napokon se rasplakala. To je bilo nekako normalno. To što sam je video kako plače mi je unelo čudno olakšanje. Ideja o razvodu mi je bila na pameti već nekoliko nedelja i sada je izgledala sve čvršće i jasnije.

Narednog dana sam se veoma kasno vratio sa posla pošto sam ceo dan proveo sa Džejn. Kada sam ušao u kuću, Ejmi je sedela za stolom i pisala… Nešto. Nisam znao šta da joj kažem, pa sam odmah otišao u krevet da spavam. Kada sam se probudio ona je i dalje pisala. Nisam joj postavljao pitanja, i vratio sam se u krevet. Nije me bilo ni briga šta to piše.

Foto – Pixabay

Ujutru mi je Ejmi predstavila svoje uslove za razvod braka: nije želela ništa materijalno od mene. Tražila je da u narednih 30 dana funkcionišemo kao savršen par. Barem koliko je to bilo moguće. Njen razlog je bio potpuno logičan: naš sin je imao neke pismene zadatke tog meseca i ona nije želela da ga ometamo vešću o našem slomljenom braku.

Složio sam se sa tim. Ali htela je još nešto. Zamolila me je da se setim našeg dana venčanja. Da se setim kako sam je nosio u spavaću sobu preko praga te noći. Nastavila je i tražila da je svakoga jutra u narednih 30 dana nosim iz spavaće sobe do ulaznih vrata. Pomislio sam tada da je počela da ludi. Međutim, prihvatio sam sve uslove, samo da olakšam tih poslednjih 30 dana.

Foto: kibuck.com

Odmah sam otišao kod Džejn i ispričao joj te zahteve. Smejala se i mislila da su apsurdni. Džejn je rekla: “Ejmi će morati da se suoči sa tim razvodom bez obzira na te njene pokvarene trikove!”

Ejmi i ja nismo imali nikakvog fizičkog kontakta još od te noći kada sam joj rekao da želim razvod i to da je varam. Tako da je bilo prilično čudno kada sam je sledećeg jutra nosio od sobe do ulaznih vrata. Izgledalo je poprilično trapavo. Naš sin nam je aplaudirao i vikao: “Tata nosi mamu!” Njegove reči su me rastužile. Od spavaće sobe, preko dnevne sobe, uspeo sam da je odnesem do vrata. Pre nego što sam je spustio ona mi je tiho šapnula: “Nemoj da kažeš našem sinu za razvod.” Klimnuo sam glavom da joj pokažem da se slažem, mada sam se nekako uznemirio. Spustio sam je ispred vrata i oboje smo otišli na posao.

Foto: tumblr.com

Narednog dana smo oboje bili malo opušteniji dok sam je nosio do vrata. Naslonila mi se na grudi. Mogao sam da osetim miris njenog parfema na bluzi koju je nosila. Shvatio sam da odavno nisam pažljivo pogledao svoju ženu. Primetio sam da više nismo mladi. Bilo je nekoliko finih bora na njenom licu, a njena kosa je počela da sedi. Na trenutak sam počeo da razmišljam o tome šta sam joj uradio.

Foto: tumblr.com

Četvrtog dana sam osetio kako se vraća neka vrsta intime dok sam je dizao sa poda. Ovo je bila žena koja mi je pružila deset godina svog života i prelepog sina. Petog i šestog dana sam shvatio da je još uvek volim (nisam podelio svoje misli ni sa Džejn ni sa Ejmi). Takođe sam primetio da je moja žena nekako postajala sve lakša kako je prolazio mesec. Možda sam ojačao?

Foto: tumblr.com

Jednoga jutra, dok smo se oblačili za posao, Ejmi je pomenula kako ne zna šta da obuče. Isprobala je nekoliko haljina, ali joj ništa nije bilo taman zbog toga što je smršala. Onda mi je sinulo! Shvatio sam da je razlog zbog koga mi je bilo lakše da je nosim taj što je smršala!

Nekoliko minuta kasnije je naš sin ušao u sobu i rekao: “Tata, vreme je da nosiš mamu do vrata.” Za njega je otac koji nosi mamu postao sastavni deo života. Moja supruga je tada pokazala sinu da priđe i zagrlila ga veoma nežno. Okrenuo sam glavu u stranu jer sam se bojao osećanja koja su počela da se pojavljuju. Zatim sam je podigao i odneo kroz prostorije naše kuće. Njene ruke su bile nežno spuštene oko mog vrata… Sve je delovalo nekako, prirodno. Držao sam čvrsto njeno telo i shvatio da osećam isto što sam osećao i na dan našeg venčanja.

Foto: tumblr.com

Poslednjeg dana tog meseca, dok sam je držao u svom naručju, nisam mogao ni da se pomerim. Njen gubitak težine me je tada rastužio i zabrinuo. Držao sam je čvrsto i rekao: “Izvini… Nisam primetio da je u našem životu nedostajala PRAVA intima. Tog trena sam znao šta moram da uradim. Brzo sam se odvezao do kancelarije, istrčao iz automobila, i otišao pravo u kancelariju u kojoj je radila Džejn. Otvorio sam vrata i rekao joj veoma jasno: “Žao mi je Džejn, ali ne želim da se razvedem od moje žene. Još uvek je volim i shvatio sam za ovih poslednjih 30 dana da sam je uneo u našu kuću na dan našeg venčanja i da bi trebao da je držim sve dok nas smrt ne rastavi! I to ću i uraditi!”

Foto: deseretdigital.com

Čim sam istrčao iz kancelarije, odmah sam otišao do cvećare. Kupio sam buket cveća za moju ženu. Na kartici sam napisao: “Nosiću te svakoga jutra, sve dok nas smrt ne rastavi.”

Te večeri sam stigao kući sa buketom cveća u ruci i osmehom na licu. Osećao sam se tako živo zbog obnovljene ljubavi prema mojoj ženi.

Kada sam otrčao do spavaće sobe pronašao sam Ejmi. Pronašao sam je kako leži na našem krevetu – mrtva. Moja supruga se borila sa RAKOM već nekoliko meseci, a ja sam bio toliko zauzet sa Džejn da nisam ni primetio. Ona je znala da će uskoro umreti, i zato je njena poslednja želja bila toliko važna za nju. Želela je da osigura da naš sin vidi mene, njegovog tatu, kao dobrog muža. Muža, koji svakoga jutra nežno nosi njegovu mamu do ulaznih vrata.

Foto: tumblr.com

Priča ovog čoveka bi trebala da naglasi važnost ljubavi u našim životima. Trebalo bi da znate da nema ničeg snažnijeg od lepe reči, zagrljaja, i poljupca. Volite se i nemojte nikada da dozvolite da bilo šta zagasi tu vatru koja je jednom buktala poput vulkana.