Misteriozne fotografije koje nikako ne mogu da se objasne


Danas kao što znate svako ima fotoaparat u svom džepu. Pored toga, svakom od nas je dostupno brdo besplatnih aplikacija kojima bi za minut, bez ikakvog napora, mogli da obradimo fotografije tako da stojimo pored Elvisa ili večeramo sa Godzilom, itd. Međutim, nije uvek tako bilo. Nekada su fotoaparati bili luksuz, a da ne pričamo o opremi koja vam je trebala za fotomontažu.

Sve sam ovo pomenuo zbog čudnih starih fotografija koje kruže internetom. U gomili tih fotografija ima onih koje su jednostavno neobjašnjive. Možete da pretpostavljate da su nastale igrom perspektive, svetlosti, preklapanja različitih fotografija i tome slično, ali ne možete utvrditi sa sigurnošću kako su tačno nastale. Uostalom, za većinu tih fotografija ni eksperti nemaju odgovora…

Misteriozni Astronaut

Foto – Imgur

Ovu fotografiju je usnimio Džim Templton. Na fotografiji je njegova ćerka, ali iza nje niko nije stajao u trenutku kada je fotografija snimljena. Tu osobu je Džim primetio tek kada je razvio film. Stručnjaci iz Kodaka su rekli da fotografija nije montirana…

Babuška

Foto – Pinterest

Čuvena “Babuška Lejdi” je fotografija snimljena tokom atentata na Džona F. Kenedija u Dalasu. Sudeći po svedočenjima očevidaca ta žena, u braon kaputu nije ni mrdnula u toku ovog tragičnog događaja. Ona je jedina koja je snimala ceo taj događaj bez trunke iznenađenja. Međutim, niko nikada nije uspeo da joj uđe u trag.

Incident na Dijatlovom Prolazu

Foto – Pinterest

Sedmoro planinara je izgubilo živote u planinama Urala 1959. godine. Spasioci, koje možete videti na slici, izjavili su da nikada nisu videli ništa slično. Naime, planinari su bez ikakvog razloga bosi napustili svoje šatore. Verovatno su pokušavali da pobegnu od nekoga ili nečega. Kao razloge njihove smrti, stručnjaci su naveli hipotermiju, teške prelome grudnog koša, i teške povrede glave. Jednom od njih je bio iščupan jezik. A pored svega toga, odeća im je bila radioaktivna.

Svetla Fenixa

Foto – Pinterest

Ova fotografija nastala je 13. marta, 1997. godine. Na njoj možete videti nekoliko jarko belih svetlih tačaka koje su, po rečima očevidaca, lebdela nad gradom Fenix u Arizoni. Svedoci kažu da su svetla tako mirovala satima pre nego što su nestala. Ponovo su se pojavila 2007. i 2008.

Zvanična izjava ministarstva odbrane je da su to bile svetlosne rakete.

Putnik kroz vreme

Foto – Imgur

Ova fotografija je snimljena 1941. godine i jedna je od najpoznatijih fotografija koje “dokazuju” mogućnost putovanja kroz vreme. Snimljena je tokom otvaranja mosta South Forks u Kanadi. Izgleda kao i svaka druga normalna fotografija iz tog vremena, osim jednog sitnog detalja… Možete videti lika koji drži modernu verziju kamere, nosi naočare koje su van tog vremena i modernu duksericu sa logoom.

Misterija palca

Foto – Imgur

Momak u crnoj majici na desnoj strani. Vidite ruku i palac pored njegovog desnog uha? Odakle dolazi?!

Satelit “Black Knight”

Foto – Pinterest

Niko od eksperata pojma nema šta je to snimljeno u orbiti Zemlje. Ova fotografija je snimljena 1998. godine tokom misije Američkog šatla prema Međunarodnoj Svemirskoj Stanici. Neki teoretičari zavere kažu da ovaj objekat lebdi iznad zemlje već 13.000 godina… Inače ti isti kažu i da je zemlja jedna ravna ploča, ali dobro.

Incident na jezeru Falcon

Foto – Pinterest

Ovo je Stefan Mičalak. Navodno je, dok se šetao šumom blizu jezera Falkon, u Manitobi, Kanada, video NLO. Da… Rekao je da je čuo neke glasove unutar parkirane letelice pa je rešio da se približi. Međutim, čim je prišao, vrata letelice su se zatvorila, a ona je odletela u nebo. Vruć vazduh iz motora letelice je zapalio njegovu odeću. Kada je stigao u bolnicu, doktori su preko njegovih grudi i stomaka pronašli tragove opekotina koji su ličili na neku rešetku. Baš kao što vidite na fotografiji.