Mislio je da leži na jajetu. Kada ju je podigao, usledio je ŠOK! (Foto + Video)


Za kokoške obično mislimo da su plašljive životinje koje nikako ne mogu da se povežu sa drugima. Naravno, ove životinje jesu cele pufnaste i pune perja i veoma su društvene što se tiče svoje vrste, mmeđutim umeju da budu veoma teritorijalne i odbrambeno nastrojene – naročito oko ljudi.

Ni malo ne pomaže to što određene divlje životinje poput sokolova ili lisica smatraju da su kokoške naročito ukusne. Zato i ne čudi to što uvek izgledaju kao da su napete. Međutim, ova kokoška se razlikuje.

Ona je zaštitnički ležala na nečemu što bi svaka normalna osoba pretpostavila da je jaje, ali realnost je takva da bi svakog zaljubljenika u životinje naterala da se razneži.

U većini slučajeva, kokoške baš i nisu poznate kao umiljate. One koje su od malena odgajane u domaćinstvu umeju sa vremena na vreme da pokažu nežnost u prisustvu ljudi, ali to samo na kratko. Nemojte očekivati da budu kao psi ili mačke. Međutim, postoji razlog što u nekim kulturama ljude koji mnogo štite ono što je njihovo nazivamo “kokama nosiljama”.

Foto –©Pinterest

Za kokoške znamo da koriste svoja tela kako bi zaštitile mlade i kako bi ih ugrejale. I to je logično. Jaja moraju da budu u takvim uslovima, a i tek izlegli pilići zahtevaju dosta toplote da bi preživeli. Međutim, nama je posebno zapala za oko jedna ne tako tipična kokoška koja bi mogla da nam ukaže na to da i ptice mogu da budu umiljate, ali samo kada one to hoće.

Foto – YouTube Printscreen

Na farmi u mestu Tuckombil u Australiji, jedna mama kokoška postala je poznata zbog svog posebnog majčinskog instinkta. Međutim, svoju majčinsku ljubav ona ne pruža samo svojim jajima.

Foto – YouTube Printscreen

Pored toga što leži na svojim jajima, ova koka brine i o drugim malim stvorenjima: o maloj maci koju je mama napustila. Ta mala krznena loptica se sklupčala u gnezdu, a dobra koka nije imala ništa protiv da je pripazi baš kao što bi uradila sa bilo kojom od svojih beba.

Foto – YouTube Printscreen

Kao i svaka druga dobra mama, i ova koka izgleda da ima problem da pusti svoju decu da odu u “beli svet”. Kada god ovu malu macu obuzme radoznalost i kada pokuša da odluta iz svog gnezda, “mama” je odmah ušuška natrag u gnezdo. Na sreću, ne mora baš mnogo da kljuca kako bi maca razumela šta treba da uradi.

Foto – YouTube Printscreen

Stvarno ne postoji ništa slično posmatranju odnosa između mame koke i njenog usvojenog mačeta. To samo pokazuje koliko su životinje zaista pune iznenađenja, i da je majčinska ljubav uvek bezgranična, ma koju vrstu da posmatramo. Pogledajte samo kako koka reaguje kada farmer pokuša da je pomeri sa njenog gnezda.