MILOŠ NAŠAO KUPCA ZA AUTO KOJI JE NASLEDIO OD DEDE: Kada su ga pregledali nakon kupoprodaje OTKRILI u njemu PRAVO BOGATSTVO!


Pronađeno sakriveno nasledstvo vam je kao da ste dobili na lutriji. Može šlog da vas strefi, a lepo je. Samo sreća treba da vas posluži da to isto nasledstvo ne spalite slučajno, pustite kozu da vam ga pojede, ili prodate. Baš to poslednje se umalo nije dogodilo Milošu N. (38) is sela Pertate kod Leskovca. U tom selu, u kome nema više od 1,200 stanovnika živeo je i Milošev deda koji je obožavao svoj stari automobil.

Taj stari Varburg obično voze ljudi koji se bave zemljoradnjom i svoje proizvode prodaju na pijaci. Prostran je dosta, a i popravke mu nisu mnogo skupe. Toliko je bio ishaban da ga niko od porodice nije hteo. Na kraju, je samo Miloš odlučio da preuzme odgovornost, i taj “krš” malo sredi, i proda ga, barem malo da zaradi. Jedan od komšija se javio, dogovorili su se, i on mu je platio 400 evra. Prilično dobra cena za takav automobil.

Miloš je taj stari “Varburg” hteo da proda komšiji Novici J. (60) i malo je falilo da mu uz to pokloni i 128,500 nemačkih maraka.

©Image Source

“Otišli smo u kafanu, malo zalili posao nekim pićem i rakijom, i ni sam ne znam zašto sam komšiji Novici predložio da još jednom zajedno pregledamo automobil. Želeo sam da mu pokažem da kilometraža nije dirana i da samo treba da prikači sajlu od kilometar-sata.”, rekao je Miloš u svom intervjuu i nastavio, “kad tamo, nešto što nisam očekivao da ću doživeti u svom veku – ispod sedišta zalepljena fascikla, čvrsto obmotana plavom izolir trakom! Otvorili smo je i pronašli gomilu novčanica od 100 i 1,000 nemačkih maraka! Ukupno 128,500 maraka!”

©Image Source

Na kraju se ispostavilo da je to ušteđevina njegovog dede. U toj koverti su pronašli i 3 testamenta koje je deda napisao za života, ali zašto je to sve sakrio u starom automobilu, to već niko ne zna. Miloš je hteo da se šlogira kada je video sav taj novac!

“Ne znam šta ću sa tolikim nevažećim parama. Verujem da mogu da se zamene u Nemačkoj, pitanje je samo koliko bi evra mogao da dobijem…” Rekao je Miloš na kraju intervjua, objavljenog 2016. godine. Mi, nažalost ne znamo epilog priče i da li je otkrio da taj novac NIJE nevažeći i da može još uvek da se zameni u Narodnoj Banci Srbije po odličnom kursu… Pa, kada se sve sabere i oduzme za 128,500 nemačkih maraka, Miloš će dobiti 65,701,01 evra.

©Image Source

Interesantno je i to što smo prilikom traženja načina za promenu starih nemačkih maraka u dinare ili evre u Srbiji, u stvari i proverili verodostojnost ove priče. Prva logična ideja za ovo je postavljanje pitanja direktno NBS, međutim, neko nas je već preduhitrio. Naime, na glavnom sajtu NBS je pre 2 godine neko iz lista “Informer” već postavio takvo pitanje za tačno 128,500 nemačkih maraka. Odgovor im je stigao direktno iz kabineta Guvernera Narodne Banke Srbije. Na kraju krajeva, ne bi postavljali pitanje da nisu imali kredibilne dokaze o verodostojnosti priče.