MILENA ĆERANIĆ O KOBNOJ NOĆI DARKA LAZIĆA: Zašto je pevač odlučio da sa žurke krene KUĆI!


Dok se lekari KBC Zvezdara lavovski bore da spasu život mladog pevača Darka Lazića koji je nedavno doživeo tešku saobraćajnu nesreću, njegova koleginica i prijateljica Milena Ćeranić objašnjava zašto Darko nije ostao da posle svirke odspava nego je sam seo za volan i vozio kući.

Iz dana u dan javnost se obaveštava o promenama zdravstvenog stanja Darka Lazića jer su u pitanju politraume. Naime posle kobnog jutra, kada se prevrnuo njegovim BMW-om bio je u komi iz koje je konačno izašao i ustanovljene su izuzetno teške povrede lobanje, kuka, polomljeno devet rebara, zakomplikovalo se i stanje sa vitalnim organima: plućima, mozgom, otkazali su bubrezi, što iziskuje posebnu negu i lečenje. Zaista je zastrašujuća sama slika slupanog automobila pa je i pravo čudo kako je iz njega uopšte izvukao živu glavu.

©Image Source

Još uvek traje borba za Darkov opstanak i stanje je i dalje jako kritično. Doktor Milan Mileusnić, pokušao je da nam bliže objasni I termin “politraume”:

“Što se tiče politraume, ona je izuzetno teška. Kad pogledam ovaj automobil, meni odmah prođe ceo film koji sam gledao na specijalističkim studijama kroz glavu, šta se sve tom organizmu desilo. Razgovarao sam sa kolegama, skala tih povreda je dramatično visoka i zaista treba voditi računa o svakom atomu energije koju pevač poseduje i o svakom leku koji se unese. Oporavak zavisi od mogućnosti sanacija vitalnih organa koje su upalile crveno svetlo da se ne ugase. Rehabilitacija u šok sobi je već počela, što je moguće. Ona se radi i kod tako teških pacijenata. Postoje i cerebralne povrede koje će kasnije da pokažu da li je čovek za neku neurološku rehabilitaciju. Sad je jako bitno održati ga u životu, održati te funkcije na nekom nivou. A rehabilitacija će biti duga”, rekao je u Jutarnjem programu dr Mileusnić i dodao:

“Interaktivnost narkotika i anestetika koji je takođe poreklom narkotik je prisutna. I onda predoperativni zahvat kolega uključuje i rad jedne detaljne analize njegove krvi, odnosno urina, da se vidi koliko tu narkotika ima. Ja lično smatram da je ovde zamor – ključna reč”, objasnio je on.

Od juče je medicinsko osoblje prinuđeno da vezuje za krevet Darka jer zapada u stanje teške apstinencijalne krize od alkohola i narkotika što još više komplikuje opšte stanje. Pretio je da će nauditi sebi zahtevajući da mu se omogući da dobije dozu kokaina. Pretpostavlja se da je upravo ova nedozvoljena supstanca kao i visoka koncentracija alkohola u krvi bila glavni razlog saobraćajne nesreće, ali i neispavanost i umor.

Na pitanje novinarke zašto pevači nakon nastupa ne uzmu taksi ili prespavaju tu gde jesu, pevačica Milena Ćeranić je izjavila:

“Što se svirki tiče, ja sam prva ta koja voli da sa svirke ode kući i da spava u svom krevetu. To je jedna loša strana posla. Nije ni lako spavati svuda, ali ni voziti posle toga. Zato je dobro imati vozača. Meni se dešavalo da mi u takvim situacijama pada glava za volanom” – kaže Milena.