Melem za kožna oboljenja, artritis, hemoroide: Ovu lekovitu biljku svi imamo kod kuće, a ne znamo koliko je korisna!


Crassula ovata, ili kod nas samo Krasula, je biljka koja ima mnoga imena. Zvali su je srećna biljka, biljka koja privlači novac, drvo za novac, itd. Počeli su naši mediji još pre par godina da pišu o tome kako je navodno prema feng šuiju dobro da je imate u svom domu, a posebno u kancelariji ili poslovnom prostoru jer privlači poslovne uspehe.

To je zelena biljka, debelih listova sa malim ružičastim ili belim cvetovima. Rodno mesto su joj Južna Afrika i Zimbabve, a obično se koristi kao ukrasna biljka širom sveta.

Veliki deo svoje popularnosti duguje malom potrebom za održavanjem i tome što joj je potrebno vrlo malo vode.

Foto – Pixabay

Pored svoje “čarobne” prirode, krasula takođe ima i mnogobrojne zdravstvene prednosti. Ima dobar anti-upalna, antivirusna i anti-bakterijska svojstva.

Može biti dobra za lečenje modrica, opekotina, uganuća, rana, posekotina, čireva…

U ovom slučaju treba napraviti kašu od lišća i pričvrstiti je na oštećenu kožu. To previjte zavojem. Oblogu menjati na svaka 2 do 3 sata.

Foto – Pixabay

Artritis, artroza

Od 10 do 15 listova iscedite i taj sok namažite na zglobove pre spavanja.

Angina, upala krajnika

od 10 listova iscedite sok i pomešajte sa 200ml vode. To grgorite 3 do 5 puta dnevno.

Foto – Pixabay

Herpes na usnama

Isceđeni sok od krasule mažite na zahvaćeno područje svakih pola sata. Možete i maramicu da natopite i da zalepite na problematično područje.

Čir na želucu

Na prazan stomak bi trebali da pojedete 2 lista ove biljke i da ga dooobro sažvaćete!

Hemoroidi

Isečen list pričvrstite na problematično mesto. Odmah bi trebalo da počne da pomaže. Međutim, ako ima krvarenja morate prvo da konsultujete lekara.

Foto – Pixabay

NAPOMENA

Kao i sa svim medicinskim preparatima ni sa krasulom ne bi smeli da preterujete. Ako preterate dolazi do mučnine, dijareje ili gubitka svesti.

OVO NIJE LEK ZA SVE – to je preporuka na osnovu tradicionalne medicine. Ne postoji pisano uputstvo ni nalazi eksperata koje možemo navesti kao izvore. OBAVEZNO se javite lekaru ako imate neki zdravstveni problem i pitajte za bilo koji princip alternativne medicine koji vas interesuje.