Laskava titula: Proglašen najlepši muškarac na svetu! (FOTO)


Lista 100 Najlepših Svetskih Lica se objavljuje jednom godišnje od strane udruženja “Nezavisnih Kritičara” još od 1990. godine. Počelo je kao neka vrsta malog kolegijalnog projekta koji je sada izrastao u godišnji Internet fenomen. Gotovo 250 miliona ljudi svake godine pregleda tu listu i sada se smatra za jedan od internacionalno najprepoznatljivijih prestižnih listi te vrste na celom svetu.

“Ova lista nije takmičenje u popularnosti” – Kako se navodi na njihovom zvaničnom sajtu. I takođe, nije ograničena bilo kakvom geografskom linijom. Takođe, u toj list se ne uzima u obzir izgled tela ili poređenje po popularnosti. Ova lista, po rečima autora, pokušava da informiše ili proširi mišljenje javnosti, a ne da ga reflektuje.

Ovu grupu “Nezavisnih Kritičara” vodi TC Candler (profesionalni filmski kritičar i kreator ove liste – rođen u Londonu). Oni skupljaju milione predloga iz celog sveta i prave listu koja bi trebala da predoči modernu svetsku viziju lepote.

Foto – IMDB

“Estetska perfekcija” je samo jedan od kriterijuma. Tu dolaze i elegancija, originalnost, strast, klasa, nada za budućnost, odvažnost, radost, itd. Sve to pokušavaju da nađu u jednom licu.

100 najlepših lica se biraju iz baze od 85,000 poznatih ličnosti.

Nominovani su bili i Leonardo DiCaprio, Jensen Ackles, Henry Cavill, Oscar Isaac, i drugi. Međutim, pobedu je odneo niko drugi do Aquaman (poznat još kao Kal Drogo, Konan Varvarin i Jason Momoa).

Foto – Profimedia

Što se tiče najlepših žena, za 2018 godinu, tu je pobedu odnela francuska manekenka Thylane Blondeau

©Image Source

Na drugom mestu liste je “Jungkuk” inače pop pevač iz Južne Koreje, treći je britanski glumac Idris Elba, a četvrti jutjuber Felix Shelberg.