Kućna pomoćnica Berta iz serije “Dva i po muškarca” sada ima 73 godine i izgleda bolje nego IKADA! Svaka joj čast, mi joj se divimo!


Da li se sećate Berte, te cinične, vredne, oštroumne, dovitljive, i veoma brižne i odgovorne kućne pomoćnice iz poznate TV serije “Dva i po muškarca? Ona je počela ovu seriju u svojim kasnim pedesetim godinama, a završila je u svojim ranim sedamdesetim. Ova kućna pomoćnica će ostati upamćena kao osoba koja je najviše uživala u gledajući probleme kroz koje prolazi porodica Harper. Njene brze, komične dosetke su obično služile za presecanje malo ozbiljnijih ili dužih razgovora drugih likova. A u isto vreme je svojim blagim mrštenjem umela da utera strah u kosti svih koji je okružuju.

Inače, Bertu igra Končata Ferel (Conchata Ferrell). Ona je rođena 28. marta. 1943. godine u mestu Ludendejl, Zapadna Virdžinija (blizu Čarlstona).

Dve godine je pohađala nastavu na Univerzitetu Zapadne Virdžinije, radila na više različitih poslova, i konačno diplomirala na Univerzitetu Maršal i to kao diplomirani istraživač društvenih nauka u obrazovanju. Prvi put je nastupala 1969. godine u mjuziklu i “skit” komediji. Kasnije je nastupala i na Brodveju u različitim predstavama. Jedna od prvih predstava sa kojom se probila bila je Lanford Vilsonova “Vrući Baltimor”.

Foto: 9gag.com

Kućnu pomoćnicu je pre “Dva i po muškarca” glumila i u filmu “Unutrašnjost”, a sa Džulijom Roberts i Anabet Giš je bila vlasnica picerije u filmu “Mistična Pica”.

Foto: wordpress.com

Ipak je najpoznatija kao kućna pomoćnica Berta u svih 12 sezona serije “Dva i po Muškarca”.

Foto: pinimg.com

Navodno je Končata zarađivala oko 150,000 dolara po epizodi.

Foto: providr.com

Međutim, nije prestala da glumi, čak i pored svog tog bogatstva. Nakon što se zadnja klapa “Dva i po muškarca” završila, Končata se pojavila i u filmovima: “Krampus”, “Postal Jerks”, “The axe murders of Villisca, “A very nutty Christmas”, i seriji “The Ranch”.

Foto: moviepilot.de

Trenutno snima film “Deported”.

Foto: ytimg.com

Neke od njenih najboljih rečenica u seriji su:

– “Čarli, ti si bezumna raketa koja traži meso”

– Čarli Harper: “Berta, koliko dugo radiš za mene?”. Berta: “Definiši rad”.

– “Pronađem samo par Valijuma u kafi, koji me spreče da ne polomim vrat”.

– “Alane. Imam zagonetku za tebe. Šta je kratko, lepljivo, izbirljivo i samo bi trebalo da bude ovde vikendom? Daću ti nagoveštaj; to je tvoje dete”

Foto: avclub.com