Kolumbijski farmer iskopao $600,000,000 koje je zakopao Pablo Eskobar


Prema navodima određenih novinskih listova, ali i portala iz Srednje i Južne Amerike, jedan Kolumbijski farmer je pronašao 600 miliona dolara koje je zakopao niko drugi do Pablo Eskobar.

Inače, za one koji ne znaju, Pablo Emilio Eskobar Gaviria rođen je 1. decembra 1949. godine, a umro je 2. decembra, 1993. On je bio kolumbijski kriminalac koji je na vrhuncu svoje “karijere” snabdevao oko 80% tržišta u Sjedinjenim Američkim Državama.

Foto – Twitter @Rebeldes

Pablo Eskobar je inače najbogatiji kriminalac u istoriji, a njegovo bogatstvo se procenjivalo na 30 milijardi dolara početkom devedesetih godina prošlog veka, a na oko 50 milijardi dolara ako uzmemo u obzir i sav novac koji je zakopao po celoj Kolumbiji.

Toliko je zarađivao da je oko 1,000 dolara nedeljno trošio na gumice za vezivanje svežnjeva svog novca…

Međutim, tačne lokacije sakrivenog novac su se izgubile nakon likvidacije Pabla Eskobara.

Upoznajte farmera po imenu Hoze Mariena Karlos

Ovaj farmer je 2017. godine uzeo kao zajam od Vlade Kolumbije 3,000 dolara kako bi napravio plantažu za izradu palminog ulja na zemlji koju je njegova porodica obrađivala u poslednjih 200 godina.

Foto – Twitter

Pronašao nekoliko ogromnih plavih buradi dok je kopao kanale za navodnjavanje.

Foto – Quora

Kopao je sam, jednom lopatom i pronašao buriće sa preko 600 miliona dolara

Foto – Pinnterest.eu

Siromašni farmer koji neće moći da zadrži novac

Nažalost, ovaj farmer neće moći da zadrži novac. Vlada ga je uzela i iskortiće ga za socijalne programe (barem tako kažu).

Foto – hallottadmar.hu

Vlada hoće da i dalje farmeri nalaze ovakav novac.

Vlada Kolumbije želi da podstakne ljude da kopaju gde stignu da bi pronašli taj sakriveni novac jer misle da ga ima na više lokacija širom zemlje.

Foto – blog.naver