Kakva si ti zapravo majka? Evo šta horoskop otkriva o tebi!


Astrologija proučava kretanje i relativne pozicije nebeskih tela i kakav uticaj ta tela imaju na ljudske akcije i prirodu. Kažu da horoskopski znaci i natalne karte mogu, na osnovu položaja planeta i zvezda, da pokažu osobine ličnosti, ljudske karakteristike, i da čak predvide određene događaje. A astrologija kao takva nije ni malo mlada. Datira još od antičkog doba, a najraniji astrolozi koristili su pozicije sazvežđa ne bi li izvukli neke putokaze za dalji život. Astrologija vas ne ograničava da budete takvi i takvi, a ne može ni da napiše knjigu vašeg života. Ne može ni diktirati vašim postupcima. Takođe, astrologija nije nikakvo “vračarenje”, i neće svi ljudi koji su rođeni pod istim horoskopskim znakom da postupaju isto, već imaju opciju da pobegnu iz lanaca koje im sudbine nadene. Obrasci na nebu u trenutku rađanja su poređani drugačije za svaku osobu i sazvežđa se nikada više neće na isti način postaviti, tako da je astrološka linija života jedinstvena za svaku osobu. Astrologija samo pomaže u dešifrovanju negativne i pozitivne energije u životu. Može pomoći pri objašnjavanju iskušenja i turbulencija kada život postane nemiran i može vas pripremiti za potencijalne prepreke i buduće događaje.

U ovom našem današnjem horoskopu, pokušaćemo odgonetnuti kakva bi ste majka trebali da budete po položaju zvezda na dan vašeg rođenja.

Ovan
Majke rođene u znaku ovna bi trebale da budu veoma nezavisne i pune samopouzdanja. Te majke obožavaju svoju decu, međutim nikada se neće menjati ni u jednom pogledu. One izdvajaju dovoljno vremena za sebe i znaju koliko im je potrebno da napune baterije da bi bile dobre mame. One su po prirodi neustrašive i uvek teže ka tome da naprave bolji svet za život svoje dece. Nekada su zbog te svoje borbenosti takmičarski nastrojene i veoma promenljivog raspoloženja. Zato i nije dobra ideja da se nađete između njih i bolje budućnosti njihove dece – možete postati kolateralna šteta.

Bik
Ove mame su stabilne i naviknute na određenu rutinu tako da su lako predvidive. One su dobri organizatori i uživaju u svojoj dnevnoj rutini. Skoro uvek su vedre i dobro znaju kako da razvesele svoju decu. Deca su u njihovom prisustvu dobro raspoložena i sigurna, a samim tim puna samopouzdanja. Međutim, ove mame imaju i drugu stranu. Umeju biti i veoma tvrdoglave, veliki rasipnici i još veći materijalisti.

Blizanac
Mame rođene u znaku blizanca poseduju neiscrpnu energiju i mladi duh. Sve oko sebe vide očima deteta, veoma radoznalo i sa dozom divljenja. Zato vole i da uče, tako da konstantno napreduju – gledaju da se upoznaju sa najnovijim trendovima i da se bave kreativnim stvarima. Tako uče i svoju decu. Međutim, umeju biti nestalne i imaju mali problem sa postavljanjem granica, a to može negativno da utiče na vaspitavanje deteta.

Rak
Pa mame rakovi imaju jak materinski instinkt. Praktično im je poziv mame upisan u gene, pa su baš posvećene svojoj deci. Ponekada su veoma stidljive, emotivne, ali i zaštitnički nastrojene jer porodica im je sve što imaju na svetu i ne plaše se da to pokažu.

Lav
Lavice su vesele i razigrane. Deci nikada nije dosadno pored njih jer one svojom kreativnošću zabavljaju sve oko sebe 24/7. Uvek su aktivno uključene u život svoje dece, samo ih to ponekad navede da budu previše dramatične i okrenute sebi. Bilo kako bilo, lavice su jedne od najenergičnijih i najposvećenijih mama.

Devica
Device takođe vole rutinu i organizaciju jer vole da se osećaju bezbedno i sigurno. Shvataju važnost zdrave ishrane i zdravog načina života. Veoma su inteligentne i vole da uče još više kako bi postale još bolje mame. Ali ponekad budu i previše osuđujuće i pronalaze “dlaku u jajetu”.

Vaga
Mame rođene pod znakom vage nekako sa lakoćom uspevaju da balansiraju sve obaveze i da ostanu strpljive na kraju. Spadaju među najkreativnije mame na svetu i tu svoju kreativnost prenose na svoju decu, tako da veoma često ta deca imaju dobar osećaj za kulturu i umetnost. Njihov moto je “carpe diem” i uživaju u svakom trenutku provedenom na ovom svetu. Ovakve mame se ne opterećuju svim i svačim, ne brinu oko gluposti; međutim, ove mame umeju da budu i po malo snobovi.

Škorpija
Veoma jake mame. Ali, tu jačinu traže i od svoje dece, tako da postavljaju poprilično visoke standarde i baš mnogo očekuju od svoje dece. Opasno su iskrene žene i porodicu vole više od svega, tako da je stavljaju uvek na prvo mesto. Ta snaga i hrabrost koje poseduju su odlični primeri za njihovu decu ali, opet, ta jačina može biti i kap koja preliva čašu, jer dovodi do napetosti koja možda jedino može da se uporedi sa vojnom disciplinom. Takve mame su vođe svojih porodica.

Strelac
Ove mame su mudre ali uvek spremne na dobru avanturu. Svoju decu uče da budu uvek otvorena prema novim iskustvima, novim kulturama i novim idejama. Uvek su spontane i jedne od najzabavnijih mama na celom svetu. Ali, ta njihova spontanost i nepredvidivost može navesti decu da misle da im je bukvalno sve dozvoljeno, što ne može pomoći u izgradnji strukture u životu.

Jarac
Mame, rođene u znaku jarca su stubovi svoje porodice i bez njih bi se sve raspalo. Njihovoj deci pružaju osećaj sigurnosti i vidno postavljaju granice preko kojih deca ne mogu da pređu. Međutim, taj preozbiljan stav i (zdravi) limiti koje postavljaju pred svoju decu možda u nekom trenutku dovode do poteškoća u socijalizaciji, što njihovoj deci može predstavljati problem dok prolaze kroz pubertet. Sa druge strane, taj njihov stav govori o njihovoj odlučnosti da svojoj porodici obezbede krov nad glavom i zdravu finansijsku sigurnost.

Vodolija
Mame rođene u znaku vodolije poseduju večito mladi duh. Tip majki su koje zbog svojeg otvorenog uma mogu da komuniciraju sa decom svih starosnih dobi. Znaju koje su najnovije knjige, filmovi, pesme, pa čak baratuju i najnovijim slengovima i frazama. Impulsivne su i neorganizovane, a pošto svoju decu u većini slučajeva tretiraju kao sebi ravnima, imaju problema sa postavljanjem granica i kontrolom discipline.

Ribe
Mame ribe svoju decu vole najviše na svetu. One štite svoju decu od svih nedaća i obično bez problema vaspitavaju decu, ali nisu baš uvek direktne pa se dešava da se prvo iznerviraju, pa svu nervozu iskale na nekom sa strane ko ništa loše nije uradio. Naročito su jake ukoliko neko dirne na njihovu porodicu. Uradile bi sve što je potrebno da bi zaštitile svoju decu.