Kad God Ostaneš U Hotelu, Postavi Vrećicu Na Lavabo I Udubi je Novčićem


Volite da provodite vreme na nekom udaljenom ostrvu ili vrhu planine!? Pa naravno da svi volimo jer je to period u kome ne radimo. Taj odmor je svakome prekopotreban i svako taj godišnji odmor provodi na nekom drugom mestu i drugoj klimi. U principu, ko kako voli. Međutim, jedna stvar je zajednička za gotovo sve varijante godišnjih odmora – smeštaj. Svakog od nas čeka to traženje najboljeg hotela i najbolje sobe, sa najboljim pogledom.

Vremenom su se pojavile “prečice” koje ljudi hvataju da bi olakšali sebi boravak u tom tuđem okruženju. Ti tzv. “hakovi” polako postaju najbolji prijatelj svakog putnika. Mi vam predstavljamo one najsvežije i najpoznatije. Nadamo se da će vam pomoći.

WiFi u Hotelu

Ukoliko vaš hotel naplaćuje uslugu korišćenja interneta, uvek možete koristiti svoj telefon kao hotspot. Međutim, prvo proverite kako stvari stoje sa tarifama kod vašeg provajdera.

©Image Source

Izbegavanje Infekcija

Higijena je nešto što ne smemo ostaviti slučaju. Ukoliko nismo sigurni u ljude koji održavaju taj objekat u kome boravite, obavezno vodite računa gde ostavljate vaše četkice za zube. Da bi ste osigurali da četkice ne dodirnu ni jednu površinu, iskoristite obične štipaljke. Ovako:

©Image Source

Pranje Odeće

Ukoliko nemate veš mašine u objektu u kome boravite i niste poneli neko korito ili lavor sa sobom, i za to ima rešenja. Iskoristite lavabo ili kadu u kupatilu. Ako slivnici nemaju čepove, iskoristite kesicu i novčiće. Samo pazite da ne prođu kroz slivnik. Stavite u kesicu nekoliko kovanica i začepite odvod.

©Image Source

TV Može Biti Punjač!

Već znate da noviji televizori imaju USB priključak sa zadnje strane. Svi to koristimo za “fleš” memorije. Međutim, to nije kraj. Ti isti USB priključci mogu služiti i kao punjač za vaš mobilni telefon. To vam može koristiti i ako nemate nigde u blizini utičnicu ili ako ste zaboravili adapter.

©Image Source

Zamena Pelena

Ukoliko imate potrebe da zamenite vašoj bebi pelene, a ne želite da rizikujete da uprljate posteljinu lako možete transformisati hotelski stočić u stanicu za previjanje bebe.

©Image Source

Bacanje Pelena

Još jedna dobra lekcija za one koji vode bebice sa sobom je i to da morate brzo da se otarasite prljavih pelena. Dobra ideja je da potražite od hotelskog osoblja da vam daju par plastičnih vreća za đubre. Samo nemojte da zaboravite da bacite te kase na kraju vašeg boravka inače nikada više nećete ući u taj hotel.

©Image Source

Otarasite se Neprijatnih Mirisa

Dok putujete, vaša odeća može pokupiti i neke neprijatne mirise. To možete lako zaobići stavljajući u kofer i neku tkaninu namirisanu omekšivačem za odeću. Na zapadu imaju i omekšivače u čvrstom stanju u obliku nekakvih listića, ali ja to nisam uspeo da pronađem u domaćim radnjama.

©Photo by Daniel Spase on Unsplash