JAKO JE LAKO NAUČITI: 12 najgorih grešaka koje žene rade kada iscrtavaju obrve


Jedna velika činjenica je da većina devojaka provodi previše vremena iscrtavajući obrve. Kada kažem previše, mislim na vreme od 15 do 20 minuta. A celo to vreme devojke u stvari pokušavaju da naprave neku vrstu prirodnog izgleda. Šta sve one rade za lepotu!

Međutim, nisu problem tih sedam minuta po strani, već je problem milion grešaka koje se naprave dok se to radi, tj. dok ne budu zadoboljne sa izgledom svojih obrva! Dosta vremena mora da prođe da se postignu ta neka rutina i tehnika. Dosta grešaka se pravi uz taj put. Da bi smo vam pomogli da izbegnete uništenje obrva ili činjenje katastrofalnih grešaka, “zarobili” smo par eksperata da bi smo otkrili one najčešće greške koje se prave u toku tog procesa da bi se postigao taj prirodni izgled obrva, bez pritiskanja tastera za samouništenje. Baš zbog toga toliko devojaka na kraju istetovira obrve.

Bez obzira da li ste već navikli na održavanje obrva ili ste samo neko ko tek počinje, morate znati da crtanje obrva nije nauka čija pravila ćete da sledite, već je umetnost. Mora da prođe neko vreme dok ne pogodite baš onu ispravnu tehniku i adekvatan izgled koji samo vama odgovara. Budite strpljive i korigujte po svojoj volji.

Čupanje obrva

Foto: cosmopolitan.com

Obrve će izgledati veoma neuredno ako ih ne sredite kako treba. Najbrže rešenje za ovo su četkica i puder za oblikovanje.

Proređivanje

Foto: cosmopolitan.com

Ako vam se “omaklo” pa ste previše izvukli obrve možete ta mesta da korigujete puderom ili olovkom.

Oblikovanje “na ćoše”

Foto: cosmopolitan.com

Nemojte nikako da oblikujete obrve ovako. Izgledaće kao da ste ih nacrtali. Samo pratite vašu prirodnu konturu.

Neoblikovanost

Foto: cosmopolitan.com

Da bi pravilno oblikovale obrve morate prvo naći centar. Po njemu čupate obrve samo izvan te zone.

Poravnanje

Foto: cosmopolitan.com

Nemojte da vam se obrve razlikuju i da izgledaju kao da su sa dve različite glave…

Olovka

Foto: cosmopolitan.com

Ovde je veoma važno da koristite dobar deo olovke za vreme povlačenja i na kraju obojite četkicom.

Pazite na luk obrva

Foto: cosmopolitan.com

Koristite liniju nosa da pravilno iscrtate luk obrva. Šiljati vrhovi nisu baš preporučljivi zato što vas prave da izgledate nervozno čak i kada to niste.

Dužina obrva

Foto: cosmopolitan.com

Kraj obrva ne bi trebalo da stigne do kraja koske koja je ispod obrve. Ako je previše dugačka, obrva vas napravi da izgledate previše opušteno.

Posvetljivač

Foto: cosmopolitan.com

Previše prosvetljivača ili previše jaka boja prosvetljivača ispod i iznad kapaka privlači previše pažnje na vaše obrve. Za ovo koristite korektor koji je samo malo svetliji od boje kože.

Potamnjivanje

Foto: cosmopolitan.com

Ovo je veoma teško za izvesti. Ako hoćete pravilno da potamnite vaše obrve koristite maskaru za obrve da bi precizno izvukli željeni efekat.

Pogrešna boja

Foto: cosmopolitan.com

Pogrešna boja može samo da vas unakazi. Kombinujte više boja dok ne nađete onu nijansu koja vam je napribližnija za kožu i prirodnu boju obrva.

Jednostavna linija

Foto: cosmopolitan.com

Nemojte da gledate da izvučete jednu liniju već par manjih kako bi vaše obrve izgledale što prirodnije.