Iznenadićete se kada vidite kako 20 godina kasnije izgledaju prve preživele sedmorke


Mekoj sedmorke: Nejtan, Brendon, Natalija, Aleksis, Kelsi, Džoel, i Keni junior – sedmorke rođene 19. novembra, 1997. godine u porodici Kenija i Bobi Mekoj.

Sedmorke čije je rođenje 1997. dospelo na skoro sve naslovne strane sada su punoletni i prošle godine su čak pili i šampanjac za rođendan! Svoje 21. rođendane su slavili na nekoliko lokacija, pre nego što su se porodično okupili na velikoj zabavi koja je trebala da obeleži njihov sledeći korak na putovanju koje je počelo kada su postali prve sedmorke koje su preživele porođaj.

Foto: cbsnews.com

“Mislim da svi postajemo nezavisni i da pronalazimo različite talente i veštine,” rekla je Kelsi Mekoj, četvrta po starosti, “Lepo je slaviti ovu prekretnicu zajedno.”

Sedmorke Bobi i Kenija Mekoj su bile fenomen kada su se rodile 9 nedelja pre vremena u bolnici Des Mojnes, u Ajovi. Tako su postale prve preživele sedmorke. Pojavile su se na televiziji samo nekoliko dana nakon rođenja.

Foto: japantimes.co.jp

Sada svako od njih kroji svoj put u svet odraslih.

“Još od malih nogu, svako od njih je imao drugačije interese”, rekao je Bobi za novine. “Još uvek su usko povezani jedni sa drugima, ali takođe svako od njih uživa u društvu svojih prijatelja, a i izabrali su različite aktivnosti i različite predmete u školi.”

Foto: goodhousekeeping.com

Ne žele oni skupe provode i dugačke račune u kafani za rođendan, već samo toplu dobrodošlicu u svojoj kući i mirnu i tihu proslavu.

“Sada bi po zakonu bilo legalno i da popiju nešto, ali to se neće desiti,” šalila se Bobi.

Kelsi, Natalija, Nejtan, Džoel, i Aleksis trenutno pohađaju Univerzitet Hanibal-LaGrandž u Misuriju, koji je inače ponudio ovoj deci besplatnu školarinu na dan rođenja.

Foto: today.com

Kelsi će diplomirati odnose sa javnošću, Aleksis na obrazovanju mladih, Natalija na naučnom pristupu fizičkom vaspitanju, a Džoel i Nejtan na informacionim tehnologijama.

Bobi nije mogla da ima decu

Bobi nije mogla da ostane u drugom stanju pa se lečila od neplodnosti. I uprkos tome, zatrudnela je, donela prve sedmorke žive i zdrave na svet iako su doktori predlagali da se smanji broj embriona. Na kraju su sada ove sedmorke odrasli ljudi. Ni njihovi roditelji ne mogu da poveruju koliko je celo njihovo odrastanje brzo prošlo.

Evo kako je izgledalo i njihovo gostovanje u emisiji “TODAY” za njihov 18. rođendan

Inače sedmorke su se i prvi put pojavile, stare samo nekoliko dana, baš u toj emisiji.