Izazov od 28 dana: Ovih 7 jednostavnih vežbi će transformisati vaše telo u samo 4 sedmice


Ako želite da izgubite sa stomaka sve te slave i Božićne Praznike trebali biste polako da krenete sa blagim zagrevanjem. A najbolje zagrevanje za povratak u onu pravu formu je baš “junski izazov”. Nije sačinjen tako da vas preoptereti već da omogućite vašem telu da dođe ponovo do onih “fabričkih podešavanja”. Dakle, ustanite sa svoje stolice, počnite ranije da se budite, bacite tu picu iz ruke i prestanite da razmišljate o čokoladama i grickalicama. Nije vam potrebna skupa oprema već samo gravitacija i tlo pod nogama. Dobro, lepo bi bilo da imate i malo motivacije i nešto dobre volje.

Potrebno vam je samo 10 minuta dnevno, ali bez preskakanja dana! Ovaj izazov ima samo 7 vežbi.

Plank

Foto – Pinterest

Ova vežba je dobra da se radi pre i posle svakog treninga. Ona ojačava samu srž vašeg tela i polako povećava vašu maksimalnu snagu i stabilnost. Ovu vežbu radite kao što vidite gore na slici, podupirući svoje telo ili šakama ili podlakticama i držeći telo potpuno ravno.

U zavisnosti od vaše izdržljivosti neka vam serije traju od 10 sekundi do 1 minuta.

Sklekovi

Foto – Pinterest

Ova vežba takođe spada u najosnovnije pokrete i dovodi do jačanja gornjeg dela tela. Nije se menjala baš dugo i odlična je za jačanje grudi, ramena i tricepsa. Kao da pokušavate da odgurnete zemlju. Samo se postavite u plank, spustite do zemlje i podignite nazad držeći telo potpuno ravno.

Bird Dog

Foto – Pinterest

Ova vežba je izvučena iz osnovnih tehnika joge. Tu je za jačanje butina i zadnjice. Spustite se na zemlju “na sve četiri”.

Sada ispružite jednu ruku ispred sebe i suprotnu nogu iza sebe. Ponavljajte sa drugom stranom isto to.

Čučnjevi

Foto – Pinterest

Ova vežba je dobra za noge kao što su sklekovi dobri za grudi, ramena i ruke. Žene obožavaju ovu vežbu jer najbrže i najbolje dolaze do one prave linije kojoj svaki par farmerica, helanki ili suknjica i haljina stoji idealno. Za muškarce je ova vežba veoma važna jer je neophodna za održavanje zdravog nivoa testosterona u krvi.

Samo postavite noge u širini ramena i počnite. Kao da hoćete da sednete na neku zamišljenu hoklicu i da ustanete. Obavezno držite leđa ravno i postavite ruke ispred sebe zbog ravnoteže.

Trbušnjaci

Foto – Pinterest

Odmah se bacite na leđa, podignite obe noge sa poda i ne spuštajte. Sada držeći jednu nogu u tom položaju drugu savijte u kolenu i dodirnite rukom to koleno, pa spustite nogu do ove druge. Ponavljajte sa drugom stranom. Zanimljivo je i dinamično, a odlično topi masne naslage sa donjeg dela stomaka.

Trbušni mišići i zadnjica

Foto – Pinterest

Spustite šake na pod i podignite zadnjicu na gore. Telo bi trebalo da vam bude u obliku trougla. Podignite jednu nogu visoko koliko god to možete i spuštajte je sve dok kolenom ne budete mogli da dodirnete svoju glavu. Vratite je na početnu poziciju pa onda sve to, samo sa drugom nogom.

“Plivanje” je odlična vežba za struk

Foto – Pinterest

Lezite na stomak i odvojite stopala i ruke sa zemlje, kao na slici A. Podignite levu nogu i desnu ruku, pa desnu nogu i levu ruku. Tako naizmenično. Radite to 20 sekundi (do 1 minuta) pa odmorite. Vežbu radite 10 puta.

IZAZOV “30 DANA”

Za treću nedelju ponovite NEDELJU #1

Za četvrtu nedelju ponovite NEDELJU #2