GODINE JE PROVELA U DOMU LEPE BRENE: Bivša kućna pomoćnica otkrila šta joj je učinila najveća balkanska ZVEZDA!


Ne postoji osoba koja je odrasla na ovom prostoru, a da nikada nije čula za Fahretu Živojinović. Da li ste vi čuli za nju? Ona je inače jugoslovenska folk/pop pevačica koja je svoju slavu stekla tokom 80ih godina prošlog veka. Trenutno je i veoma uspešan estradni menadžer i oko sebe skuplja ogroman broj novih pevača i pevačica.

Karijeru na estradi je inače otpočela davne 1980. godine sa Lira šouom. Postala je poznata u svim republikama tadašnje Jugoslavije, a svi pamtimo i onu rečenicu iz filma u kome je gostovala: “Lepa Brena za 4 osobe”.

Odakle je Lepa Brena?

Lepa Brena je rođena u Tuzli, 20. oktobra 1960. godine. Odrasla je u Brčkom sa ocem Abidom, majkom Ifetom, bratom Farukom i sestrom Faketom. Premda je živela u siromašnoj porodici, o svom detinjstvu ima samo reči hvale.

Još od najranijeg detinjstva počinje da se takmiči u pevanju, pa tako u petom razredu osnovne peva na takmičenju “Mladi graditelji” gde osvaja prvo mesto sa pesmom Kemala Montena “Sviraj još prijatelju moj”. Najčudnije je to što je na tom takmičenju pevala po kazni.

Nakon ovog takmičenja, Fahretu primećuju momci iz benda Judeksi i ona počinje da peva sa njima po domovima kulture, raznim igrankama i takmičenja. Nije samo sevdalinke pevala, iako su je po takvim pesmama najviše i pamtili. Godine 1979. se seli u Beograd. Tamo upisuje fakultet, ali ga ubrzo napušta i vraća se u Brčko. A nakon nekoliko godina upoznaje jedan bend koji joj je totalno promenio život – Lira Šou.

Lira Šou

Sredinom osamdesetih godina u Brčkom gostuje bend Lira Šou na čelu sa Sašom Popovićem. Njihova pevačica se tada udala, pa su i tražili novu. Na scenu stupa rokerka koja peva u Domu Kulure “Vasa Pelagić” – Fahreta Jahić. Ostalo je već postalo legenda.

Velika karijera je iza Lepe Brene. Njena popularnost je preživela sve godine ratovanja i nesuglasica između svih naših naroda i narodnosti. Nekako je ostala kao jedno od tih tankih vezivnih tkiva koja nam ukazuju na to da smo svi mi nekada bili u jednoj velikoj prelepoj državi i da smo bili “nerazdvojni”. Takva karijera “Pop Ikone” joj je donela i ogromno bogatstvo, međutim, njen privatni život je uvek bio nekako sakriven od javnosti. Uvek je bila dovoljno velika dama da ne dozvoli da joj žuta štampa od života napravi nekakav cirkus.

Međutim, tu i tamo se “potkrade” neka priča nekog ko je nekada bio u blizini Lepe Brene.

Jedna žena je godinama radila kao kućna pomoćnica u kući naše najpopularnije pevačice Lepe Brene, a sada je odlučila da otvori dušu i ispriča do sada nepoznate detalje o vremenu koje je provela u njenoj vili na Bežanijskoj kosi.

©Image Source

“Verujte mi, Brena je izuzetna žena. Ona je bila prema mojoj porodici ista kao prema svojoj. Kad god bih završila sa poslom i krenula kući, ona bi mi spremila hranu, voće, sokove, slatkiše… Nije htela ni da čuje da idem praznih ruku, a to nema veze sa platom. O garderobi i da ne govorim. Čak je kupovala i kapute za mene i moje ćerke i davala nam odeću za sve prilike”, rekla je nekadašnja kućna pomoćnica Lepe Brene.

“Zahvaljujući Lepoj Breni, moja deca su završila fakultete”, zaključila je ova žena, dodajući da bi i rado i dalje radila kod ove naše dive, ali su je godine stigle, tako da je to sada gotovo nemoguće.