Evo zašto je ponekad bolje biti sam nego u vezi


Postoji razlika između usamljenosti i samoće. Kada neko bira da bude sam, taj bira da povrati svoju dušu i da se posveti samome sebi. Možda ga je poslednja veza gušila na primer. Usamljenost je već izolovanost od svega i svakoga. Takva vrsta života vodi u duboku depresiju i nije dobra za vas. Nema nikakvog pozitivnog efekta koji može doći iz usamljenog života. Ako nemate partnera družite se sa prijateljima i porodicom. Pustite neka vas neko voli.

A biti sam…

Čisti vaš um

Poznata vam je meditacija? To su trenuci koje birate da budete sami da bi ste izolovali sve što je dobro, odnosno loše iz vašeg uma. Kao defragmentacija hard diska. Kada ste izloženi informacijama kako je to danas u modernom svetu, vaš um se puni negativnim i pozitivnim informacijama koje u vašem telu i umu prave potpuni haos.

Foto – Pixabay

Kada odlučite da budete sami sa sobom vi svoj um dovodite u red.

Doprinosi vašoj kreativnoj strani

Kada ste sa nekim nema teorije da možete istraživati sami sebe. Vi ste u ljubavi posvećeni toj osobi koju volite i to je to, alfa i omega vašeg dana, meseca, godine. Mašta? Kakva mašta?

Foto – Pixabay

Samoća vam daje dovoljno prostora da planirate, maštate, padate, ustajete, jačate, slabite, itd.

Povećava samopouzdanje

Kada ste u vezi, neko drugi delom diriguje vašim stavovima. Drugim rečima, pravite kompromise. Svesno ili nesvesno.

Foto – Pixabay

Kada ste sami napredujete po svojim pravilima. Vaš unutrašnji glas je onaj koji donosi odluke i svaki uspeh ili neuspeh je vaša odgovornost. Tada znate šta vam je važno a šta ne. Nema te dimne zavese koja se zove ljubav.

Od jednom imate nezavisnost

U ljubavi pravite ustupke i planirate sa svojim partnerom. To je najnormalnije i to bi i trebalo tako da bude u ljubavi. Vi ste tim! Međutim, ako želite da uspete u nekoj branši morate sami nezavisno da odlučujete. Ne sme niko da utiče na vas.

Foto – Pixabay

Kada ste sami, imate više vremena da razmišljate o problemima i sami postavljate vaše ciljeve i put kojim ćete ići prema cilju.

Jasnije vidite situaciju

Emocije su prenaglašene u svakoj ljubavi. Te emocije vam sklanjaju pogled od stvarnih problema. Vreme koje provodite sami će vam dati vremena i prostora da dobro razmislite o ljudima oko sebe, svojoj prošlosti i svojoj budućnosti.

Foto – Pixabay

Kada ste sami, imate ceo dan da razmišljate i planirate… prosto.

Smanjuje stres

Razočaranost stvara ogroman pritisak u vašem telu i umu. Očekujete mnogo od drugih, ali ne dobijete ono što očekujete. To dovodi do određenog bola – u celom telu, pa i duši i umu.

Foto – Pixabay

Što manje očekujete to ćete manje da se razočarate. Računajte samo na sebe i očekujte samo od sebe da budete što bolji. Samo tako ćete se zaštititi od razočarenja.

Pronađete prioritete

Mi moramo znati šta želimo inače ne znamo ni koji nam je put. Jer, jedan mudar čovek je jednom rekao da brod bez konačnog odredišta može samo lutati okeanom.

Foto – Pixabay

Ako se neko stalno vrti oko nas nema ništa od pronalaženja prioriteta. Za to je potreban jedan dobar razgovor sa samim sobom.

Bolja produktivnost

Onda kada pronađete svoje ciljeve i prioritete nastupa faza organizovanja vremena tj. disciplinovanje samog sebe. Tada pronalazite pravu motivaciju i dolazite do uspeha.

Foto – Pixabay

Postizanje uspeha je nešto što oporavlja naše telo i um. To bi trebalo da vam bude glavna motivacija.

Ojačavanje odnosa sa okolinom

Kako provodite više vremena sa samim sobom i napredujete to vide ljudi u vašoj okolini. Neki budu i oduševljeni i iznenađeni vašom promenom.

Kada smo sami dobro razaznajemo odnose sa ostalim ljudima. Počinjemo ozbiljnije da shvatamo neke ljude i drugačije gledamo na svet.

Jačanje

Kada ste sami realnost vas udari po faci toliko jako da vam ceo život proleti pored očiju. Gledanje istini u oči da ste sami odgovorni za sebe i saznanje da ste vi jedina osoba na koju možete da računate u svakom trenutku dovodi do emotivnog i mentalnog jačanja.

Foto – Pixabay

Tako možemo da naučimo sami da vodimo svoje bitke i postajemo bolji ljudi. Na kraju, možda baš ta bolja verzija vas iznedrena u samoći može privući onu osobu koja vam je “suđena”.