Evo Šta se Desi sa Vašim Tijelom Kada Jedete Dva Jajeta Dnevno Dvije Sedmice


Ako ste voljeli jaja odrastajući, sigurno su vam govorili da ne trebate jesti njih svaki dan jer podižu holesterol ili debljaju? Da li je to tačno ili je izmišljeno?

Šta ako vam kažem da je, prema studijama, zdravo jesti jaja svaki dan? Ako jedeš 2, 3 jajeta svaki dan, učiniće čuda sa vašim zdravljem. Ne vjerujete? Ovaj članak će to dokazati!

Smanjuje rizik pri rođenju zbog nedostatka kiseline

Jaje sadrži 0,7 mikrograma vitamina B9. Ukoliko nedostaje tokom trudnoće, utiče na bebin nervni sistem.

Usporava starenje

Zdravstveni centar u Berlinu je dokazao da jaja usporavaju starenje i spriječavaju rak kože. Specijalisti tog centra su otkrili da jaje sadrži prirodnu žutu boju, koja je bogata ćelijama za obnovu. Tijelo ne može samo proizvesti takve ćelije.

Obratite pažnju da kuvano jaje sadrži više ćelija nego sirovo.

Smanjuje rizik raka

Istraživanje je pokazalo da jedno jaje dnevno smanjuje rizik raka dojke za 18% kod tinejdžerki. Jaja efikasno vezuju ženske hormone estrogena, a oni su odgovorni za spriječavanje raka.

Pospješuje vašu kosu, kožu i jetru

Jaja su bogata vitaminom B12 i proteinom. Ovi dodaci su vitalni za sjajnu kosu i odličnu kožu. Nevjerovatno je kako jaje sa svojim proteinom može učiniti kosu boljom za kratko vrijeme.

Čini vaše oči zdravima

Shvatate li da vam jaja mogu pomoći sa vidom? Sadrže velike količine luteina, vitamina A. On je presudan za jasan vid. Ako vam nedostaje vitamina A, postoji šansa da vam se vid pogorša.

Izvor slika: ftwinsane.com