Evo kako ćete izgubiti na težini samo hodanjem i to za 21 dan


Najplaćeniji poslovi ovog modernog doba su oni stacionarni. Hteo ti da budeš advokat, lekar, programer, dizajner, ili menadžer osuđen si na sedenje i vrlo malo mrdanja. Mogao bi malo da ustaneš i da se protegneš ali nije to-to. Uz to, svi poslovi su stresni. Na svakom poslu neko stoji iznad tebe i pazi da napraviš jedan pogrešan korak, pa od nervoze ti najverovatnije uvek imaš neku slatku ili slanu grickalicu pored sebe. Pa pošto nam je i najlakše da kupimo neko pecivo ili napravimo sendvič, nema tu neke kontrolisane zdrave ishrane. Za ovakav problem postoji jedna opcija koju može da primeni svako – hodanje.

U pitanju je 20-minutni dnevni plan hodanja koji bi trebao da vam ubrza metabolizam i dovede telo u ono “fabričko podešavanje” za 21 dan.

Nedelja 1
U toku prve nedelje počinjete sa pet minuta hodanja rano ujutru i 5 minuta tokom večeri. Držite umereni tempo hodanja. Kako dani ove nedelje prolaze vi povećavajte vreme za šetnju za po dve minute. Trećeg dana ujutru i uveče šetate po 9 minuta. Do kraja nedelje trebali bi ste šetati po 20 minuta ujutru i uveče.

Nedelja 2 – Kardio

©Image Source

Ovo je nedelja koja se zove “High Intensity Interval Training” ili HIIT. Fora je u tome da se menja intenzitet hodanja da se telo natera na konstantno prilagođavanje.
Dan 1 – 2 minuta laganog hoda, 10 minuta brzog hoda, i 2 minuta laganog hoda;

Dan 2 – 20 minuta umerenog hoda (sami birate doba dana);

Dan 3 – 5 minuta laganog hoda , 12 minuta brzog hoda i 5 minuta laganog hoda;

Dan 4 – 20 minuta umerenog hoda (sami birate doba dana);

Dan 5 – 5 minuta laganog hoda, 15 minuta brzog hoda, i 5 minuta laganog hoda;

Dan 6 – 20 minuta umerenog hoda (sami birate doba dana);

Dan 7 – 5 minuta laganog hoda, 18 minuta brzog hoda, i 5 minuta laganog hoda.

©Image Source

Nedelja 3 – Snaga
Treća nedelja je vreme koje ćete odvojiti za dodavanje malo snage u vašu rutinu. Ove vežbe možete raditi u kojem god želite dobu dana.

Dan 1 – Hodajte uz i niz stepenice 10 minuta, a onda hodajte 2 minuta;

Dan 2 – 20 minuta umerenog hodanja;

Dan 3 – 12 minuta hodanja uz i niz stepenice, a onda hodajte 2 minuta ubrzanim tempom;

Dan 4 – 25 minuta umerenog hoda i dva seta čučnjeva od 12 ponavljaja;

Dan 5 – 20 minuta hodanja uz i niz stepenice i 3 minute laganog hoda;

Dan 6 – 25 minuta umerenog hodanja;

Dan 7 – 20 minuta ubrzanog hoda i 3 minuta laganog hoda.

Rezultat

Ovakva rutina će vam ubrzati metabolizam i pokrenuti do tada već umrtvljenu kondiciju. Počećete da gubite masnoće, a gubitak tih kalorija će vas naterati da se osećate bolje nego ikada. Međutim, ova rutina nije nikakva magija. Moraćete da se pridržavate neke dobre dijete i da prekinete sa grickanjem tih slatkiša! Posle te tri nedelje i plana hodanja morate nastaviti sa održavanjem rutine i da možda dodate i trčanje i redovno vežbanje tegovima. Nastavite da se znojite i izbacujete sve te otrove koji su vam se gomilali u telu!

©Image Source