Džaba vam dobar i skup telefon ako ovo ne znate: 7 sjajnih trikova za vaš pametni telefon


Možda će vam biti veoma čudna ova tvrdnja, ali mobilni telefoni nisu izmišljeni zbog selfija, fotografisanja hrane, blejanja na Instagramu ili ispravljanja “krivih Drina” na Twitteru. Problem te 24-časovne zaokupljenosti mobilnim telefonom je globalan. Ne viđate samo kod nas ta lica koja gledaju na dole i prste koli lete od jednog do drugog kraja ekrana. Ali pre nego što počnete da se bunite i bojkotujete mobilne telefone jer vas je iznervirao neko od prijatelja svojom odsutnošću u toku izlaska, morate da znate da ti isti mobilni telefoni mogu da rade još gomilu drugih stvari.

Prvo, pored socijalnih mreža na vašim telefonima imate milion drugih korisnih aplikacija za koje, kladim se, nikada niste ni pomislili. Pa, tinejdžeri su krenuli da prave aplikacije potpuno sami, a da ne pričamo o ekspertima za kodiranje. Te aplikacije su budućnost interneta i mogu da zadovolje svačije potrebe.

Hoćete da izgubite na težini!? Nema problema! Imate aplikacije koje prate odnos dnevnog unosa i utroška energije! Imate aplikacije koje će vas naučiti kako da vežbate ili boksujete!

Imate problema sa srcem!? Nema greške! Na mobilnom telefonu postoji i aplikacija za merenje krvnog pritiska i EKG! Samo stavite prst na kameru i za desetak sekundi dobijate kompletni izveštaj, sa sve zvukovnim prikazom vašeg pulsa!

Sa druge strane, nisu samo aplikacije, već i sam mobilni uređaj! Možete na toliko različitih načina da ga upotrebite! Evo nekih od njih.

Mobilni telefon kao uređaj za prisluškivanje

©Image Source

Nemate monitor za bebe i vašu decu? Svaki mobilni telefon može da se podesi na automatsko javljanje. Samo isključite zvonjavu, ostavite mobilni telefon u dečijoj sobi i pozovite ga odakle god želite. Telefon će se automatski javiti i vi ćete moći da čujete šta se dešava.

Lampa

©Image Source

Ovde ne mislimo samo na blic kao usmeren snop svetlosti, nego na stonu lampu. Desilo se baš pre nekih mesec dana da u jednoj sportskoj hali nestane struja baš kad su krenuli treninzi. Sportisti su se organizovali, uzeli svoje flaše sa vodom i postavili ih na mobilne telefone. Upalili su blic i svetlost se rasipala kao da je stona lampa u pitanju.

Jači budilnik

©Image Source

Snooze dugme je jedan veliki neprijatelj radnog naroda. Neki to preduprede postavljanjem telefona na drugi kraj sobe, pa moraju da ustanu i razbude se dok dođu do telefona. Međutim, tu su i neki koji se mnogo teško bude, pa ni maksimalni nivo zvuka nije dovoljan da se probude. Imamo rešenje za oba problema. Stavite telefon u čašu i tako nećete moći lako da pritisnete dugme za snooze ili okrenete telefon. A pri tom, će telefon biti za trećinu glasniji.

Hologram

©Image Source

Želite da ostavite utisak u društvu!? Napravite 3d hologram vašim mobilnim telefonom. Samo isecite četiri strane plastične futrole za diskove i spojite kao na slici.

Mobilni mikroskop

©Image Source

U ovom slučaju vam je potreban par sočiva željene jačine. Samo stavite na kameru mobilnog telefona i imate… pa nešto kao mikroskop. Može da vam pomogne i kao bolji “zoom” prilikom fotografisanja udaljenih predmeta.

Podvodna kamera

©Image Source

Ko kaže da vam treba poseban telefon za podvodno snimanje!? Samo dobro zavijte vaš mobilni telefon u providnu foliju ili vakuum kesu i eto vam vodootporne kamere.

Produžite život vašem telefonu

©Image Source

Telefon verovatno nosite svuda sa sobom. Zato se sigurno desi da u otvor za punjač upadnu čestice prašine, pa čak i sitne mrvice od hrane ili opiljci od metala. Tako nešto može sigurno da poremeti normalan rad telefona. Da ovo izbegnete, čistite vaš telefon. Samo vam je potrebna igla ili čačkalica (po mogućstvu plastična, da ne bi parče drveta upalo u telefon).

NI SLUČAJNO NEMOJTE DA KORISTITE VODU!!!