Domaći lek za obnavljanje hrskavice: Bol iz kolena i kičme nestaje za 10 dana!


Vaša hrskavica može da zaraste sama od sebe, ali samo ako imate manje od 16 godina. Tako barem kažu najnovija istraživanja. Dugo već znamo da je potrebno mnogo vremena da se obnove ćelije u našoj hrskavici, kao što je u kukovima ili zglobovima. Kako starimo, to vreme se sve više povećava ili potpuno nestaje mogućnost da se to desi. Međutim, hrskavica se sastoji od kolagena. Tu već možemo da pomognemo našem telu.

Preventiva

Nažalost, svaki put kada odete da šetate, penjete se uz stepenice ili vežbate, ovo troši hrskavicu i delovi ćelija i kolagena nestaju. Međutim, postoje načini da preventivno delujemo protiv uništavanja hrskavice i “dolaženja pred svršen čin”. Te preventivne mere podrazumevaju suplementaciju, pravilno vežbanje, i učenje o regenerativnoj medicini i tretmanima pre nego što mali problem postane veliki.

Foto – Pixabay

Želatin

Želatin je protein koji se pravi od životinjskih proizvoda. Koristimo ga za gubitak težine i lečenje osteoartritisa, reume i osteoporoze. Neki koriste želatin i za jačanje kostiju, zglobova, i noktiju. Želatin se takođe koristi za jačanje kvaliteta kose i da bi se ubrzao oporavak od povreda prouzrokovanih vežbanjem ili sportskim aktivnostima.

Želatin se takođe koristi za pripremu hrane, kozmetičkih proizvoda i lekova.

Kako radi?

Želatin sadrži kolagen. Kolagen je jedan od delova hrskavice i kostiju. Zato neki ljudi misle da želatin može da pomogne kod artritisa i drugih problema sa zglobovima.

Potpuno je bezbedan po vaše zdravlje, a može da se koristi i u većim količinama. Postoje određeni dokazi da je bezbedno koristiti čak i do 10 grama dnevno i to na duži period (do 6 meseci).

Želatin može biti neprijatnog ukusa, i može pružiti osećaj neke težine u stomaku, nadimanja, gorušice, itd. Kod nekih ljudi, želatin može prouzrokovati i alergijsku reakciju.

Foto – Pixabay

Priprema želatina

Potrebno vam je: pakovanje želatina od 5g i četvrtina čaše hladne vode.

Pripremanje: Pre spavanja u četvrtini čaše hladne vode izmutite kesicu želatina i ostavite da odstoji do ujutru.

Kako konzumirati: ovakvu smešu piti svakog jutra na prazan stomak. Ukus je malo neprijatan pa možete dodati i limunov sok, med, ili jogurt. U suštini možete dodati bilo šta za šta mislite da može poboljšati ukus.

Foto – Pixabay

Tretman inače traje 30 dana. Nemojte preskakati dane. Nakon 10 dana osetićete olakšanje, zato istrajte svih 30 dana. Kada završite taj period od 30 dana ne smete da koristite ovu smešu 6 meseci.