DAME, VREME JE ZA ŠIŠANJE: Žene iz celog sveta su poludele za ovim frizurama!


Duga ili kratka kosa? Večita dilema svake žene. Da li treba pratiti trendove ili zadovoljiti svoje lične želje i mogućnosti? Otići ko frizera ili se isfenirati kod kuće? Plava kosa, smeđa. ombre, crna? Drage moje dame, mnogo je pitanja koja nam se vrzmaju po glavi kada je naša frizura u pitanju. Najvažnije od svega je da vi svojom frizurom i dužinom kose budete zaista zadovoljne. Šta vredi imati modernu frizuru koju trenutno plasiraju svetski modni trendovi ili otići kod najboljeg frizera u gradu ako iz salona izađete sa pitanjem: “Šta mi je ovo trebalo”, ili da žurite kući da što pre operete kosu i sredite po svome. Ili još gore hrabro uletite u salon jer vam se smučila duga kosa koja se često masti ili je toliko bujna da ne možete da je obuzdate, pa skratite kosu na kratko. Trenutno osetite olakšanje i zadovoljstvo jer imate novu frizuru ali… To je ono ali posle koga satima plačete kod kuće jer ne možete da prežalite svoju dugu kosu i tešite se da će ponovo narasti.

Oduvek je duga kosa bila definitivno simbol ženstvenosti. Bujna duga kosa nekako daje samouverenost i snagu ženi da kada joj pada preko ramena jasno stavlja do znanja da je lavica, borac, dominantna i da ne da na sebe. Ali ne razmišljaju sve žene na isti način. Neke od nas osećaju se izuzetno moćno sa svojom kratkom kosom i ne mogu sebe da zamisle sa dugom. Brojni su primeri slavnih i poznatih žena koje su svoj pečat ostavile upravo svojom lepom negovanom kratkom kosom. Simbol gracioznosti i nežnosti ostavila je glumica Merilin Monro čija je frizura danas izuzetno aktuelna, kao i čuvena engleska princeza Ledi Di. Jednostavno nekim ženama izuzetno lepo stoji kratka kosa!

Treba odabrati frizuru koja najviše odgovara našem obliku lica i teksturi (gustina, debljina dlake, boja) kose. Naravno sve to treba uklopiti sa našim obavezama i mogućnostima oko vremena koje možemo da izdvojimo za higijenu i održavanje kose. Imajte na umu da su podjednako zahtevne i kratka i duga kosa. Pogrešno je shvatanje da žene sa kratkom kosom imaju i manje potreba da provode pred ogledalom. To je samo zamka. Treba sve te krajeve kose obuzdati i dovesti u red jer se lako raštrkaju. Pogledajte neke od poznatih žena pa odaberite frizuru za sebe. Možda je to baš ono što oduvek želite. I NAJVAŽNIJE: GODINE NISU BITNE ZA DUŽINU KOSE, BITNO JE DA SE VI LEPO OSEĆATE!

Dženifer Aniston i njena kraća kosa

Foto: allure.com

Bivšu suprugu Breda Pita, glumicu Dženifer Aniston, najviše pamtimo po ulozi Rejčel iz TV serije “Prijatelji” u kojoj je imala dugu kosu tokom celog serijala. Sada je njen frizer Tomi Baket, iz salona “Mari Robinson”, rešio da napravi krupan korak u promeni njenog izgleda. Kako kaže: “ova frizura njoj dobro stoji jer ublažava izgled crta lica na njenoj izraženoj vilici i dobija okrugli oblik.” Inače izuzetno aktuelna frizura kod nas i u svetu, laka za održavanje jer se lako oblikuje ako je pravilno ošišana.

Džesika Alba i njena obična frizura

Foto: allure.com

Džesika se odlučila za srednju dužinu do ramena, blago loknastu koja odaje izgled devojčice. Možete je lako oblikovati prstima ili ostaviti da se osuši sama. Uvek je uredna i ostavlja mogućnost i da se nosi “na razdeljak” ili “na stranu”. Možete i fenirati kako želite uvijenu ka licu (tzv. bob) ili ka spolja pa čak i samo raščešljati da bude ravna. Uglavnom odaje utisak modnog trenda 20-tih godina prošlog veka “čarlston stil” pa je zovu i starinska frizura.

Skarlet Johanson i njena kratka uvijena kosa

Foto: allure.com

Frizura koja odaje utisak da ste tek izašli iz kreveta, a opet moderna i njenom licu vrlo prikladna.. Pozadi ošišana kraće pa postepeno ka licu duže može se nositi razbarušena ili skroz ravna, svejedno je izgleda dobro i aktuelno.

Mila Kunis i dugačka talasasta kosa

Foto: allure.com

Opuštena varijanta duge kose sa blagim krupnim loknama od sredine ka krajevima izuzetno lepo stoji Mili Kunis. Mnogi frizeri su danas protiv duge kose jer iziskuje stalno održavanje ili tj. pegle za kosu kada želite ravnu glatku sjajnu kosu ili figara kada želite lokne. Sve to oštećuje kosu i zahteva tretmane u vidu pakovanja. Jednostavno ako volite svoju dugu kosu ne slušajte frizera i budite ponosne na svoju “grivu”.

Kejt Midlton i njena klasična, duga kosa

Foto: allure.com

Princeza Kejt ne odustaje od svog stila i u pravu je. Savršeno joj lepo stoji smeđa duga kosa preko ramena stepenasto šišana i blago uvijena samo na krajevima i njen je zaštitni znak. Princeza se ne obazire na opomene koje dobija od strane savetnika koji drže do kodeksa engleske Kraljevske Porodice i voli svoju kosu tako da je otvorila vrata novim pravilima na dvoru.

Ema Stoun i njene šiške

Foto: allure.com

Ema Stoun, mlada zvezda, stalno iznenađuje promenama svoje frizure i boje. Crvenu kosu zamenila je plavom i to sa šiškama istanjenih vrhova. Kosa je duga preko ramena i mladalački jednostavna, laka za održavanje i uvek aktuelna.

Riz Viderspun i stepenaste šiške

Foto: allure.com

Savršena frizura za tzv. “srcast” oblik lica. Stepenasto šišana celom dužinom sa blago uvijenim krajevima. Šiške su takođe blago uvijene ka čelu i malo razdvojene sa jedne strane. Ističu oči i jagodice.

Megi Kju i njene super lokne

Foto: allure.com

Megi Kju smo navikli sa peglanom kosom koju obično nosi na dodelama nagrada da bi izgledala što glamuroznije. Ovog puta se pojavila u sasvim novoj varijanti svoje duge kose, prirodno kovrdžava i izgledala je jednako lepo i prefinjeno. “Kovrdžavu kosu trebati tretirati kao skulpturu”, kaže frizer Fugate.

Mišel Vilijams i njena kratka, ženstvena frizura

Foto: allure.com

Mišel Vilijams izuzetno ponosno nosi svoju kratku gracioznu frizuru koja ni u jednom trenutku ne podseća na mušku varijantu sa pramenovima malo dužim ka licu. Ovako kratka frizura lepo stoji ženama sa ovalnim ili srcastim oblikom lica. Delije privlačno i izazovno.

Kler Dejns i njena kosa srednje dužine

Foto: allure.com

Kler Dejns se ove godine opredelila za frizuru srednje dužine. Ravna plava kosa stepenasto šišana odgovara njenom nežnom licu i očima. Izgleda jednostavno moderno i otmeno. Lako se održava i nije potrebno posebno feniranje i uvijanje ako se pravilno ošiša. Važno je kod ove frizure održavati krajeve jer su istanjeni i lako pucaju (rascvetaju se). Idealno je za one koje se dvoume između duge i kratke kose. Ovako imate napred kraću kosu a pozadi dugu.

Keri Vašington i njene asimetrične lokne

Foto: allure.com

Keri Vašington se odlučila za lokničastu varijantu asimetrične frizurice. Pozadi kraća, napred duža kosa koja predivno uokviruje njeno lepo lice. Može lepo da stoji svakom obliku lica i deluje mladalački privlačno i rasterećeno standardnih modnih trendova.

Izaberite za sebe frizuru koju želite, nabacite osmeh i budite srećne i zadovoljne svojim izgledom. Ne sledite slepo ono što vam drugi nameću. Budite svoje!