Celi region se smeje ovoj kući: Svi se pitaju da li su majstori bili pijani dok su je gradili (Foto)


U poslednjih nekoliko godina je kontrola izgradnje građevinskih objekata značajno pooštrena pa samim tim ne možete baš za svaku vrstu građevine lako da dobijete dozvolu. Bilo je tu i raznih pokušaja gradnje čudnih zgrada koje su trebale na brzinu da se izgrade, mada su u većini slučajeva priče takvih zgrada završene rušenjem.

Materijali i tehnologije koje se danas upotrebljavaju za izgradnju objekata zidarima i arhitektama pružaju paletu opcija pa je put do modernog izgleda zgrade lakši nego ikada pre. Možete na primer videti običnu građevinu kockastog oblika koja u roku od nekoliko dana postavljanjem fasade može dobiti totalno drugačiji izgled. Možemo reći da je danas izgradnja objekata postala i neka vrsta umetnosti.

Foto – Pixabay

Međutim, da bi građevinski objekat mogao dobro da se izgradi morate imati dobar projekat, dobre materijale, i iskusne radnike koji znaju šta rade. Ti radnici prate projekat kako bi se na kraju u realnosti dobilo ono što je pre samo par meseci bilo na papiru.

Foto – Pixabay

Ako ne postoji dobar projekat i ako neko napravi malu grešku u proračunu desi se da objekat bude samo izvrgnut podsmehu.

Foto – Pixabay

Tokom godina smo na Internetu mogli da vidimo hiljade čudnih građevina. Tu pričamo o kućama na sred autoputa, garažnim vratima iza kojih samo stoji zid, stepenicama koje ne vode nikuda, ulaznim vratima na drugom spratu, balkonima bez vrata i prozora za pristup, itd.

Međutim, takve fotografije nikada nisu dolazile iz našeg podneblja. Do sada…

Foto – ©Facebook

Za kratko vreme je ova fotografija obišla čitav region. Možete videti da je za izlazak iz kuće potreban padobran, a za ulazak merdevine. I sve bi bilo u redu da ovo nije kuća na kojoj je sve završeno. Stavljena je fasada, ugrađena stolarija, a stepenica nema nigde ni u najavi. Da ne pričamo o oluku po sred’ kuće.

Komentari za sliku su u većini slučajeva veoma šaljive prirode i pretežno okrenuti prema radnicima koji su gradili kuću. Pominje se i preterivanje u alkoholu, verovatnoća neplaćenih radnih dana, loš projekat, itd.

Ko radi taj i greši, samo što će ova greška i koštati…

Fotografija je, koliko sam uspeo da idem natrag, snimljena u Jajcu.