BOLJE I OD LEKOVA: 14 namirnica koje uništavaju rak u korenu! Što pre počnite, to bolje!


Moderni svet nas navikava da je hemija bolja od prirode i da je okretanje prirodi samo vezano za one ljude u ruralnim sredinama. Međutim, sve je stvar marketinga. Danas (baš danas) ste okruženi ponudama za restorane, akcijama za tehniku i sitnice, i sve to u svrhu vaše sreće jer trebate nekog da darujete za Novu Godinu. Međutim, ništa od toga nije usmereno ka vašoj sreći već ka sreći onoga koji prodaje. Tako je i sa vašim zdravljem, verovali vi to ili ne.

Nije samo stvar u ovih 14 namirnica koje ćemo vam navesti. Naš cilj je da se shvati da telo ne može da živi samo od kafe, šećera, raznih grickalica, čokolada, sokova, cigara, itd. Moramo da razmišljamo kao naši preci jer 90% toga što pojedete u toku dana naši preci nisu ni mogli da sanjaju, a kamo li da jedu.

Priroda je ono od čega smo mi nastali. Sve ostalo dovodi do “korozije” našeg organizma. Pa čak i ta ulja koja koristimo. Sve što je prerađeno u sebi ima nešto što ne valja.

Ove namirnice su deo tog povratka prirodi. To su namirnice iz kojih bi trebali da povučete ono gorivo koje vam treba da vam se telo mirno razvija.

Avokado

Foto – Pixabay

Avokado sadrži glutation (antioksidant) koji deluje u borbi protiv slobodnih radikala raka koji okupiraju celo telo. Ti radikali sprečavaju naše telo da apsorbuje masti. Pomaže i kod Cistične Fibroze i Alchajmerove bolesti.

Brokuli

Foto – Pixabay

Brokuli je odličan (i najbolji) izvor vlakana. Potpomaže normalan rad creva i pomaže u ozdravljenju od raka debelog creva. Ovakvo zeleno povrće (kupus, kelj, karfiol) imaju dosta sulforafana koji pomaže u stvaranju enzima koji čiste telo od štetnih hemikalija.

Šargarepa

Foto – Pixabay

Pored vašeg tena može učiniti dobro i u borbi protiv raka dojke, bešike, pluća, jezika, stomaka, i prostate.

Čili i jalapeno papričice

Foto – Pixabay

Iako mislite da vam šteti želucu ili da gorite kada jedete ljute papričice makar pojedite jednu dnevno.

Karfiol, kelj, prokelj, kupus

Foto – Pixabay

Ovo može posebno pomoći u borbi protiv raka prostate. Pomoći će telu i da uspori širenje raka.

Smokve

Foto – Pixabay

Japanski stručnjaci kažu da smokva u sebi ima veliku koncentraciju benzaldehida koji uspešno smanjuje tumore.

Beli luk

Foto – Pixabay

Svi znamo da je ova biljka dobra za nas ali je izbegavamo jer njen miris nije socijalno prihvatljiv… Tj. dah nakon konzumiranja ove hrane nije prijatan za druge ljude. Međutim, da svi jedemo beo luk, niko nikome ne bi smrdeo. Elem, beli luk bolje nego išta drugo čuva naš imunitet. Pored toga sprečava rak da se širi, a telo zbog imuniteta bolje trpi lekove protiv raka.

Grejpfrut

Foto – Pixabay

Grejpfrut čisti organizam i pomaže u sagorevanju masnoća. Odličan je u borbi protiv raka dojke.

Crno grožđe

Foto – Pixabay

Ovo je jedno od najboljih voća u borbi protiv raka. Jedan od najboljih antioksidanata. Praktično radi na ubijanju kancerogenih materija u vašem organizmu.

Pečurke

Foto – Pixabay

Ključna materija u pečurkama je lektin. On usporava ćelije raka i sprečava njihovo kretanje kroz vaše telo. Pomešate beli luk i pečurke i biće vam još bolje.

Limun i narandže

Foto – Pixabay

Kao i grejpfrut, limun i narandže igraju glavnu ulogu u čišćenju vašeg tema i stimulaciju limfocita u borbi protiv svih vrsta oboljenja, pa i raka. Jedan limun dnevno ili jedna narandža za zdraviji život.

Čaj

Foto – Pixabay

Zeleni čaj, čaj od maslačka i čaj od čaga pečurke. To su tri čaja koja bi trebala da deluju na ćelije raka. I ostali čajevi su naravno lekoviti i poželjni da ih pijete, ali su ova tri dokazano najdelotvornija.

Koštunjavo voće

Foto – Pixabay

Svo koštunjavo voće je dobro. U borbi protiv raka i borbi za bolje opšte zdravlje.

Paradajz

Foto – Pixabay

I pored toga što je tehnički ovo voće, svi ga svrstavamo u povrće. Najvažniji element ovog povrća je antioksidans likopen koji ima mnogo zdravih strana, uključujući i to da smanjuje rizik od bolesti srca i raka. Takođe, paradajz je dobar izvor vitamina C, vitamina K, folata i kalijuma.

Sve su to namirnice koje bi i onako trebale da budu sastavni deo vaše dijete. Ovo vas samo opominjemo jer ih zaboravljate, ali zato svakoga dana ne zaboravite da popušite neku cigaru (ili udahnete), popijete kafu ili neko gazirano piće, pojedete nešto slatko, ili “gricnete nešto na brzinu”. Uzmite svoje zdravlje u svoje ruke i vratite se korenima.