Ako stavite komad crnog luka na svoj zub i ostavite da stoji samo 15 minuta, OVO će se dogoditi


Stručnjaci su jednoglasno zaključili da lekovita svojstva luka mogu imati neverovatne rezultate kod zubobolje. Ako vam ne smeta miris.

Crni luk osim što je omiljeni dodatak uz sva moguća jela, svež, kuvan, pečen, pržen u salati ili u sosovima, grilovanom mesu… izvanredan je lek zbog svojih antibakterijskih i protiv-upalnih svojstava. Lekari ga preporučuju kao obavezan dodatak ishrani (osim u izuzetnim slučajevima kod problema sa probavom).

©Image Source

Jedno sigurno niste znali, a to je da se kod nas u tradicionalnoj narodnoj medicini, luk koristi kod zubobolje.

©Image Source

Samo stavite parče luka na zub koji boli ili je pod upalom, držite par minuta i vrlo brzo bol će proći.

©Image Source

U soku crnog i belog luka su izuzetno moćni antiseptički i antiupalni sastojci, tako da kada zagrizete oni počinju borbu sa bakterijama u ustima i na taj način suzbijaju bol i infekciju.

©Image Source

Osim toga postoje i druge metode za lečenje zubobolje.

©Image Source

Ulje karanfilića (može se kupiti u svakoj apoteci), takođe je izvrstan lek kod bolova zuba i inače infekcija u usnoj duplji. Potrebno je samo da kapnete par kapi na štapić sa malo fate zajedno sa malo kokosovog ili maslinovog ulja i premažete bolno mesto. Karanfilić sadrži jak prirodan analgetik tako da to mesto za par sekundi utrne.

©Image Source

Takođe kapi protiv kašlja sadrže analgetik, pa možete sa nekoliko kapi na bolnom mestu rešiti ovaj neprijatan bol koji može da vam izazove zub.

©Image Source

Kod zubobolje takođe je jako dobro da usta isperete usta tečnošću koju inače koristite kod upala grla. Naravno promućkajte par minuta i ispljunite. Ponovite 2 – 3 puta. To će očistiti bakterije i ostatke hrane koji mogu da stvaraju bol i iritiraju desni.

©Image Source

Možete iseći svež krastavac i staviti na bolni predeo zuba i desni.

©Image Source

Takođe kesica čaja koja sadrži tansku kiselinu može ublažiti zubobolju, ako je toplu stavite na bolno mesto.

©Image Source

Parče đumbira iseckajte sitno pa žvaćite i držite na bolnom mestu par minuta. Bol će se postepeno smanjivati.