Ako Prestaneš Raditi Ove Stvari, Prestaćeš Se Debljati


Rano tokom dana, svatko ima običaje. Bez obzira na to utiče li ostatak pet puta, produžujući nekoliko minuta prije početka vašeg dana ili pranja, naše jutarnje sklonosti gotovo se pokazuju kao druga priroda. Bilo kako bilo, jeste li u svakom trenutku vjerovali da ono što počinje vaš slobodan dan može isto tako započeti dobijanje težine?

Vi se presvlačite u mraku: Prema istrazi koja se distribuiše u dnevniku PLOS One, u prilici da zadržite svoje zasjenjivanje kada se probudite u ranim jutarnjim satima, prolazite kroz dobre pogodnosti za smanjenje težine. Ispitivanje predlaže da osobe koje su izloženije suncu – manje se debljaju.

Ljestvica: Analitičari istraživanja vjeruju da su žene koje nikad nisu promijenile svoje mišljenje nešto više sklone imajući povoljnije prehrambene uzorke.

Nema doručka: To je ono što oni kažu: “Doručak je najvažniji obrok dana”. Prema istraživaču hrane i vježbanja, Kathleen Alleaume, u slučaju da preskočite doručak, mogla bi se pretvoriti u portal za neželjenu prehranu usred dana.

Ne pospremate svoj krevet: Kad se ustajete prema početku dana, obično zanemarite lako zanemarene detalje poput izrade kreveta. U svakom slučaju, trebali biste ponovo razmotriti. Zaključak: pojedinci koji kreiraju krevet 19% su skloniji prijavljivanju dobijanja odgovarajućeg odmora u kontrastu s pojedincima koji nisu napravili svoj krevet.

Prekomjerna količina kafe, nema dovoljno vode: Kathleen pojašnjava da prekomjerni espresso rano ujutro i ne prilagođavajući se s vodom može imati prave ishode za vaš struk. Tvoje tijelo treba vodu jer započinje probavu, opskrbljuje vaš mozak s gorivom i omogućuje tijelu da istisne otrove.

Stalno pritiskate dugme za odgodu: Prekomjerno spavanje obično je povezano s užasnim rutinskim načinima prehrane i podizanjem težine, kaže Kathleen. Izrazila je činjenicu da niske mjere odmora mogu uticati na čovjekov fokus.

Izvor slika: worldfactsftw.com