Ako Počnete Jesti Med Svaki Dan, Ove Stvari Vam se Mogu Desiti


Ljudi pokušavaju prskanjem da sačuvaju svoje voće od različitih parazita i bolesti. Međutim, kada prskate voće u cvetu vi utičete na razvoj pčela, pa čak utičete i na njihovo nestajanje. A već postoje određene vesti da se populacija pčela smanjuje iz godine u godinu. To je vrlo opasno po čitavu planetu, jer pčele su prvo tu da omoguće život svim biljkama, a drugo da proizvedu taj zdravi i ukusni med. Jel ste znali da prosečna kolonija pčela ima od 30,000 do 60,000 pčela, a svaka radna pčela proživi oko 45 dana u toku leta. A zašto je med baš toliko važan za sve nas?

Med je prirodni antioksidans. Redovno konzumiranje meda vam pomaže da se očistite od toksina.

©Image Source

Med sadrži šećer, ali to nije bilo kakav šećer. Ima drugačiji sastav od svih ostalih zaslađivača i čak je i poželjan za jačanje metabolizma, a samim tim i prilikom mršavljenja.

©Image Source

Med smanjuje nivo holesterola u organizmu baš zbog tih antioksidanata.

©Image Source

Redovno ispijanje mešavine tople vode i meda može zaštititi vaše srce.

©Image Source

Med povoljno utiče na vaše živce. Može smanjiti nivo stresa, pojačava vaš imunitet i poboljšava memoriju.

©Image Source

Med u velikoj meri pomaže u jačanju memorije jer je pun kalcijuma i lako se absorbuje, a ćelije mozga ga obožavaju.

©Image Source

Na prazan želudac, vaše telo koristi jaka antiseptička svojstva meda da uništi sve klice i leči ranice u membrani dok prolazi kroz vaš probavni sistem.

©Image Source

A ako med kombinujete sa još nekom lekovitom hranom poput belog luka (na primer) možete očekivati da med samo poboljša svojstva te hrane. Najbolje je takvu kominaciju konzumirati na prazan želudac (takva kombinacija vam donosi više energije i izdržljivosti).

©Image Source