Ako Nađeš Ovih 8 Stvari Na Zemlji, Ne Podiži Ih


Prelep prsten, neki novčanik pun novca, neki stari novčić, skupocene slušalice… Da li bi ste pali u iskušenje da podignete sa zemlje ove predmete da ih slučajno nađete da leže tako na ulici ili parku? Nemojte!! Veoma je važno da zaustavite sami sebe jer bi posledice takvog postupka mogle da budu nesagledive po vaše zdravlje.

Mi smo skupili 8 primera običnih predmeta koje nikako ne bi ste smeli da pokupite sa zemlje.

Novčanik, tašnica, ili koverta puna novca

©Image Source

Budite pažljivi čak i ako su vaši motivi časni, tj. ako želite da vratite izgubljeno ili da odnesete u policiju. U ovom slučaju može se desiti da nasednete na stari trik. Jednom kada pokupite npr. izgubljeni novčanik “očevidac” se može pojaviti koji bi tražio polovinu novca koju ste pronašli, a onda bi se pojavio i vlasnik novčanika koji bi vas optužio za krađu. Zato izbegavajte išta da podižete ukoliko osećate da vas neko posmatra ili prati.

Skup nakit

©Image Source

Prema mišljenju nekih, ovo je i najstariji trik. Može se desiti da na ulici čujete neku lepo obučenu osobu kako vas doziva i pokazuje neki skupoceni nakit kako leži na ulici. A ta “uglađena” osoba naravno neće želeti za sebe taj nakit, nego će vam potražiti neki novac kao nagradu što vam je ukazala na to. Vi ćete dati taj novac i saznati da je inače prsten lažan.

Slušalice

©Image Source

Da li bi ste koristili neku četkicu za zube ili peškir koji nađete na ulici? U takve lične stvari se ubrajaju i slušalice. Gomila bakterija se nagomilava u peni koja se nalazi u slušalicama. Tako možete sebi samo da obezbedite instant infekciju i ništa drugo.

Noževi i ostale stvari koje mogu biti oružje

©Image Source

Ako ne želite da imate problema sa policijom bolje je da ne skupljate po ulici ovakve stvari. Takve stvari su mogle biti upotrebljene u nekom zločinu i mogu biti potrebne policiji kao dokaz. Poslednje što vam treba jesu vaši otisci na takvim stvarima.

Toki voki i ostali primopredajnici

©Image Source

Ako pronađete neki toki voki, postoji šansa da ćete upasti u probleme sa zakonom. Jedan bloger je ispričao svoju priču, kako je pronašao ispravan toki voki na ulici. Jedino što mu je palo na pamet u tom trenutku bilo je da ga upali i da počne da priča gde se nalazi. Taj naivan potez ga je koštao slobode jer ga je neko optužio za krađu.

Ako pronađete neki radio primopredajnik na ski stazi, u vozu ili šoping centru, nemojte da ga palite. Najbolje što možete da uradite jeste da ga odnesete nekom od osoblja ili pozovete policiju i date im lokaciju uređaja.

Stari novčići i ostali predmeti

©Image Source

Da li znate da je u nekim zemljama zabranjena potraga za starim novcem i predmetima od istorijske važnosti? U Rusiji od 2013 godine policija hapsi svakog ko tumara okolo sa metal-detektorom. Po zakonu većine zemalja ne smete da uzimate iz zemlje predmete starije od 100 godine bez potrebne dozvole. U suprotnom bićete optuženi za uništavanje kulturalnog i alrheološkog blaga te i te zemlje.

Sa druge strane, neki od tih predmeta mogu nositi i zarazu sa sobom. Desilo se u okolini Zaječara u Srbiji da jedan starac, orući svoju njivu, naiđe na ćup. Razbio je ćup i u njemu pronašao gomilu zlatnika iz starog Rima uvijene u neku krpu. Čovek je od sreće počeo da se “poliva” zlatnicima. Kasnije se utvrdilo da je na krpi bila krv zaražena leprom.

Igle

©Image Source

Ako pronađete neki iskorišćeni špric ili iglu za heklanje u ulazu svoje zgrade ili negde u parku, nemojte da ih dodirujete ni po koju cenu. Nećete navući SIDU ali možete navući hepatitis.

SIM kartice

©Image Source

U ovom slučaju možete preuzeti sve grehe sa prošlog vlasnika. Mogu vas ili zvati osobe koje je prošli vlasnik prevario, ili se može desiti da je SIM kartica izvučena iz ukradenog telefona. Ako počnete da je koristite, može se desiti da obavite veoma zanimljiv razgovor sa nekim iz policije. I kako ćete da dokažete da niste krivi?