8 najgorih gluposti koje radite kada nanosite ajlajner


Kaže se “Oči su ogledalo duše”. Ni malo slučajno, jer pogled govori mnogo više od reči. Zato se svaka žena trudi da istakne na svom licu upravo svoje oči kako bi izgledala što privlačnije, prijatnije i zavodljivije. Neizostavan u isticanju vaših očiju je ajlajner. Kako živimo u doba ekspanzije kozmetičkih proizvoda za negu lica, pogotovu ajlajnera pazite da pravilno odaberete onaj koji odgovara vašem oku, a pre svega da vam ne smeta, tj., da ne bi ste imali osećaj “težine”, peckanja i svraba jer ne odgovara svakome baš sve i postoji ogroman broj žena koje imaju poteškoća da se našminkaju. Pošto napravite pravilan izbor u kvalitetu šminke, naročito na predeo oka morate povesti računa i o tome kako je nanosite da ne biste izazvali potpuno suprotan efekat od željenog i da umesto zavodljivog dobijete odbojan izgled i upropastite svoje lepo lice.

Evo par saveta kako da izbegnete greške prilikom nanošenja ajlajnera.

1. Ne nanosite prajmer

©Image Source

Obavezno pre nanošenja ajlajnera (tečni ili olovka) premažite kapke prajmerom ili podlogom kako bi ste izbegli razmazivanje ili efekat preslikavanja na gornji deo kapka.

2. “Panda” efekat

©Image Source

Nikako ne nanosite ajlajner ispod oka, jer deluje previše napadno i izaziva tzv. “Panda efekat”.

3. Nanošenje ajlajnera slobodnom rukom

©Image Source

Gotovo da je nemoguće naneti sebi na oba oka potpuno simetrično ajlajner u spoljašnjim krajevima kapka, bilo da j u pitanju dioptrija ili podrhtavanje ruke. Zato je tu jedan jako jednostavan trik: koristite malo lepljive trake koju ćete postaviti na spoljni ugao oka i tako izvući preciznu liniju.

4. Koristite uvijač za trepavice posle ajlajnera

©Image Source

©Image Source

Najpre upotrebite uvijač za trepavice, pa tek onda nanesite ajlajner kako ne bi pritiskom razmazali tintu ajlajnera.

5. Suvi ajlajner

©Image Source

Ajlajner mora biti svež i kremast. Ako nanosite suvi istrošeni ili bajat ajlajner nikako nećete moći da ga nanesete ravnomerno pa ćete se mučiti popravljanjem što će još više pokvariti izgled.

6. Linija trepavica

©Image Source

Kada nanosite olovku ajlajner unutar gornjeg kapka ispod trepavica proverite da li je sav prostor popunjen. Ako nije popunite ovu prazninu.

7. Tečni ajlajner

©Image Source

Nemojte nikada nanositi tečni ajlajner na donji kapak jer može iritirati oko. Umesto njega koristite olovku za oči iste boje.

8. Mešanje

©Image Source

Ako na gornji kapak nanesete olovku za oči, možete je lagano razmazati malom četkicom kako bi ste postigli ovakav efekat kao na slici.