15 Slika Koje Će Te Naterati Da Poštuješ Stanovnike Australije


Da li ste znali da je Australija šesta najveća zemlja na svetu? Samo region Kimberli koji se nalazi u zapadnom delu Australije predstavlja površinu tri puta veću od Engleske! A postoji imanje u Australiji koje je iste veličine kao Belgija! Da, dragi čitaoci, u Australiji postoji farmer koji obrađuje površinu veliku kao jedna zemlja. I zato što je Australija tako ogromna, na njenoj površini postoji mnogo različitih pejzaža. Tako da možete da se šetate belim peskom nedirnute plaže jednog dana, a sledećeg da se probijate kroz creni pustinjski pesak.To je jedan od pokazatelja kolika je zaista ova zemlja.

Veliki Koralni Greben je skoro kao cela Evropa. Da li ste znali da u njega možete glatko staviti 70 miliona fudbalskih terena?

Međutim, Australija može biti i opasna za život, kako zbog svoje prirode, tako i zbog opasnih vrsta životinja koje žive tamo. Sunce, je možda i najopasnije od svega. Dva od tri Australijanca zadobiće rak kože pre nego što napuni sedamdesetu godinu. ©source

Oluje i cikloni u Australiji mogu takođe biti veoma opasni. Mogu izazvati nagle i veoma opasne poplave. Okean je prepun opasnih struja koje o čas posla mogu da vas odvuku daleko na pučinu. A da ne pominjemo životinje… Dovoljno je da kažemo da 21 od 25 najopasnijih i najotrovnijih zmija živi baš u Australiji. A pauci… pa, nećete nigde na svetu videti veće nego u Australiji! Pa su tu i otrovne raže, ogromne ajkule…

Mi smo odlučili da skupimo nekoliko fotografija koje će vam dočarati sve opasnosti koje vrebaju u ovoj velikoj i prelepoj zemlji.

©Image source

©Image Source

©Image Source

©Image Source

©Image Source

©Image Source

©Image source

©Image Source

©Image Source

©Image Source

©Image Source

©Image Source

©Image Source

©Image Source

©Image Source