15 poznatih parova koji dokazuju da se prava i istinska ljubav NIKADA ne gasi


Sociolozi kažu da je porodica osnovna ćelija društva, a da je sastavni deo te porodice i institucija braka. Međutim, sudeći po istraživanjima, brak je u velikoj krizi što se tiče ovih naših prostora.

Malo po malo se čuje kako se neki par razvodi. I čini se da se svaki drugi brak završi razvodom. Međutim, po statističkim podacima iz 2016. godine na 1.000 sklopljenih brakova ide oko 251 razvod. To znači da se, zvanično, svaki četvrti brak završi razvodom. Te cifre izgledaju još gore kada shvatimo da se broj sklopljenih brakova u poslednjih 50 godina dva puta smanjio, a broj stanovnika povećao za nekoliko puta. Te dve cifre jednostavno ne idu jedna sa drugom.

Sa druge strane, možemo da pogledamo i one malo srećnije. Ima zaista nekih parova koji su srećni od upoznavanja do pozne starosti i dok ih “smrt ne rastavi”.

Mi ne znamo šta to zaista dovodi do kraha u braku. Kod svakoga je to drugačije.

Ali da bi vam pokazali da ipak postoje srećni brakovi, prikazali bi vam 15 poznatih parova čiji brakovi mogu da vrate veru u istinsku ljubav.

Meril Strip i Don Gamer

Foto: eastnews.ru

Ovo dvoje su u braku oko 40 godina.

“Ne znam šta bi radila bez svog muža. Bila bih emotivno mrtva da njega nisam upoznala. On je najbolji!”
Meril Strip

Deni DeVito i Rea Perlman

Foto: eastnews.ru

Ovo dvoje su u braku 37 godina. Upoznali su se “na daskama koje život znače”, a dve nedelje nakon upoznavanja su počeli već da žive zajedno. Zajedno imaju troje dece, a jedna ćerka je krenula njihovim koracima.

Denzel i Poleta Vašington

Foto: eastnews.ru

Denzel i njegova supruga su u srećnom braku već 36 godina. Prolazili su kao i svi kroz teške trenutke, ali su ih prošli i nastavili napred.

Opra Vinfri i Stedman Grejem

Foto: eastnews.ru

Opra i Grejem su zajedno već 33 godine, ali se nikada nisu venčali. Nisu i ne smatraju brak nešto mnogo važnim za njihovu vezu.

Tom Henks i Rita Vilson

Foto: eastnews.ru

Ovo dvoje su se upoznali na filmu “Volonteri”. U braku su 31. godinu.

Majkl Foks i Trejsi Polan

Foto: eastnews.ru

I Majkl i Trejsi su u braku, takođe, 31 godinu. Brak im je uspešan iako se već skoro od samog početka njihove veze bore sa tim što Majkl boluje od Parkinsonove Bolesti.

Džon Travolta i Kelli Preston

Foto: eastnews.ru

Ovo dvoje ove godine slave 28 godina braka!

Gordon Metju Tomas Samner (Sting) i Trudi Stiler

Foto: eastnews.ru

U braku su 27 godina, a zajedno negde oko 33 godine. To je jedan od najsrećnijih parova sa ove liste.

Mišel Fajfer i Dejvidd Keli

Foto: eastnews.ru

Mišel Fajfer je svog muža upoznala dok je usvajala dete. On joj je pomagao sa detetom, a kada je želeo da ode svojim putem, Mišel ga nije pustila. U braku su 26 godina.

Hju Džekmen i Debora Li Furnes

Foto: eastnews.ru

Ovaj par je ubraku već 23 godine. Upoznali su se na setu filma “Koreli” iz 1995 i uzeli su se naredne godine. Hju za tajnu njihove sreće kaže: “Ona ima pravilo koje se zove DVE NEDELJE. To znači da nikako ne smemo da budemo udaljeni jedno od drugog više od dve nedelje”. To pravilo ih drži već 25 godina zajedno. Imaju dvoje dece, Oskara (18) i Avu (13).

Vil Smit i Džejda Pinket Smit

Foto: eastnews.ru

Ovo dvoje se upoznalo kad i Hju i njegova supruga, 1995. godine. Zajedno su došli na audiciju za seriju “The Fresh Prince of Bel-Air” gde je Džejda trebala da mu glumi devojku. U braku su 22 godine.

Goldi Haun i Kurt Rasel

Foto: eastnews.ru

Od 1983 zajedno rade na filmskim ostvarenjima. “Nama ne treba brak. Nemamo mi neko poštovanje prema društvenim normama, ali zato poštujemo jedno drugo”, rekao je jednom prilikom Kurt Rasel.

Sara Džesika Parker i Metju Broderik

Foto: eastnews.ru

Iako je Sara u seriji “Sex i Grad” jurila njenu bogatu “Zverku”, u stvarnom životu je izabranik njenog srca daleko od toga. U braku su čitave 22 godine.

Felisiti Hafman i Vilijam H Mejsi

Foto: eastnews.ru

Oni su počeli da se zabavljaju u toku studija, a venčali su se tek 15 godina kasnije. Brak traje već 22 godine, a opstaju zbog pravila koje imaju i van kojih nikada ne idu.

Dejvid i Viktorija Bekam

Foto: eastnews.ru

Ovo dvoje žive u srećnom braku već 20 godina. Imaju tri sina i jednu ćerku. Pravi primer srećne i zdrave porodice.