15 citata Cakane iz “Otvorenih vrata” koje svaka žena treba da nauči napamet


Sa tačke gledišta nekoga ko je proveo sa ženama skoro čitav život, žene su nešto poput superheroja. Ne samo što su prelepe (i kao celina lepši pol) nego mogu da budu i poprilično snažne. Kao prvo, one mogu da stvore život, a drugo… da li ste uopšte nekada posmatrali žene?

One su eksperti za multitasking sa poslovima koji se ne mogu definisati u stvarnom svetu. Ali su savršene, veličanstvene. Nauče kako da izađu na kraj sa svim tim stvarima koje ih okružuju, i lagano mogu da se takmiče sa muškarcima u većini poslova. A u isto vreme, osim u snazi, muškarci teško da mogu da se pohvale da su bolji u nečemu drugom.

A pored toga, one prolaze kroz mnoge stvari kroz koje muškarci nikada neće. I zato muškarci za neke stvari nikada neće razumeti žene. Zašto?

Zato što su to ženske stvari, a to ih nekada i užasno frustrira. Nikada muškarac neće morati da izdrži kombinaciju svakodnevnice i menstrualnog ciklusa, posete ginekologu, uklanjanja dlaka, šminkanja i izlaženja na kraj sa šovinističkim i seksističkim dobacivanjima.

Foto – Pixabay

E pa, zato imamo na tu temu milion različitih stranih i domaćih serija i filmova. Neki komični, drugi tragični. Međutim, jedna serija i jedan lik se izdvajaju: Lik Katarine Anđelić u seriji “Otvorena Vrata”.

Njene rečenice o tome kako treba živeti možda treba da uđu u Čitanke, pa da ih naučimo dok smo još mali, kako bi mogli da ih se setimo kada budemo imali vremena za sve osim za sebe. Ona nas uči kako da mi sami sebi budemo najvažniji lik u filmu koji se zove ŽIVOT.

Ovo su samo neki od njenih fenomenalnih citata:

1. Danas je nedelja, moj dan, dan u kome je ovaj stan prazan, dan kad se ja skinem gola pa se išaram karminom, pa se šetam! Je l’ jasno?

2. Pola sata imate vremena da svoje psihosomatske poremećaje dovedete u red, da se uljudite i da dočekamo goste.

3. Brojaću do tri. Ukoliko odmah ne izađeš iz mog stana i života, izlazićeš sukcesivno i to u delovima. Ali bez džigerice jer ći nju da pojedem!

4. Bez telećih nežnosti, znaš da ne volim to.

Foto – Pixabay

5. Ja od sad neću ništa više da radim. Ja sam žensko, domaćica, znači, ja samo gledam i samo se smeškam.

6. Ako se ne nerviram, onda sam jako nervozna.

7. Da li si primetio da ti od jutros nisam rekla da si idiot, iako si već za doručkom potrošio dozvoljenu kvotu za glupost?

8. Niti umem sa ljudima, niti me to zanima.

Foto – Pixabay

9. Ja sam fer. Pre nego da počnem da ujedam, ja režim.

10. Upamtite! Mi nismo dovoljno bogati da bi nosili jeftine stvari.

11. Ajde zato brže-bolje, napusti ovaj stan, zemlju, kontinent, jer ću te u protivnom nabosti na ražanj, ispeći za ručak i poslužiti meni i deci, đubre švalersko!

12. Postoji samo jedna stvar, koja me sto puta više ubija od novokomponovanih narodnjaka u cik zore… optimizam. Ne mogu da podnesem taj lažni, ničim izazvani, potpuno nemotivisani optimizam.

Foto – Pixabay

13. Ja ću da slavim šta ja hoću.

14. Nije vaspitano lagati u tuđoj kući.

15. Svetislave, nasmeši se… Da nasmejan pogledaš smrti u oči.

Foto – Pixabay