10 tradicionalnih venčanica sa različitih krajeva sveta


Kada pričamo o modi, istorija razlikuje tačno sedam perioda. Modni istoričari (da, postoje) su počeli da razlikuju te epohe od 1800. godine pa do dan-danas. Međutim, moda je postojala i pre toga. A zanimljivo je da neke od tih elemenata koje nazivamo i tradicionalnim još uvek koristimo u pojedinim prilikama. A koja je bolja prilika za stvaranje tradicije od ceremonije venčanja? Zato smo danas odlučili da izdvojimo deset najzanimljivijih tradicionalnih venčanica iz raznih delova sveta.

Kina

Foto –pinterest

Svadbene odevne kombinacije su, kod Kineza, u većini slučajeva crvene zato što crvena boja kod njih predstavlja dobru sreću. Nadaju se da će ta crvena boja da odbije svo zlo od njih.

Indonezija

Foto – pinterest

U Indoneziji postoji nekoliko različitih tradicija, u zavisnosti od etničke grupe koju posmatrate. Ima oko 300 grupa koje su raspoređene na 1700 ostrva.

Indija

Foto – pinterest

U Indiji živi dosta naroda, pa tako imamo i različita venčanja u zavisnosti od lokacije. Međutim, postoje neke tradicije koje se poštuju duž cele Indije, kao što su na primer venčanice (lehenga) crvene ili roze boje sa crvenim bindijem na čelu.

Gana

Foto – pinterest

Narod Gane voli da nosi dekorativne haljine i odela na venčanju. Familije čak imaju svoje posebne šablone na tim odelima. Prilično lepo izgleda.

Nigerija

Foto – pinterest

U Nigeriji mlada i mladoženja oboje izgledaju poprilično lepo pošto nose istu vrstu odeće koju obično upare sa Gelom, koja je u stvari nigerijska verzija turbana.

Norveška

Foto – pinterest

U Norveškoj postoje tradicionalne venčanice i odela. Zovu se Bunad. Parovi ih nose na dan venčanja.

Irak

Foto – pinterest

U Iraku imaju jednu od najinteresantnijih tradicionalnih nošnji za venčanja. Naime, mlada u Iraku mora da promeni sedam različitih venčanica tokom ceremonije, a svaka venčanica je druge boje.

Italija

Foto – pinterest

Ova prelepa zemlja takođe ima svoju tradiciju, a to je zelena venčanica. U Italiji, zelena boja znači plodnost i sreću.

Jemen

Foto – pinterest

Jevreji baš i nemaju neku precizno određenu tradicionalnu nošnju za venčanja. Međutim, jemenske Jevrejke nose ovakvu nošnju koju dobiju od svoje majke.

Japan

Foto – pinterest

Japanci striktno prate svoje tradicije i vole to. Njihove mlade nose crvene ili bele venčanice i obično menjaju 2 odevne kombinacije u toku venčanja.